Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
We Are Domi klar til Eurovision Song Contest 2022 for Tjekkiet

Tjekkiet fandt deres vinder blandt syv konkurrenter i ESCZ 2022
ESCZ: We Are Domi er klar til Eurovision Song Contest 2022


Dato: 16. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Det tjekkiske bidrag til Eurovision 2022 blev afsløret torsdag; efter en online afstemning der lukker onsdag aften blev We Are Domi udråbt som vinder og dermed erhvervede de retten til at forsvare de tjekkiske farver i Torino i maj måned.

Ud af mere end 100 indsendte bidrag havde CT - Ceská televize - udvalgt syv bidrag, der skulle deltage i Eurovision Song CZ - ESCZ 2022 og den endelige afstemning om billetten til Torino. De syv bidrag var:

• Giudi - Jezinky
• Elis Mraz - Imma Be
We Are Domi - Lights Off
• Skywalker - Way Down
• ANNABELLE - Runnin’ Out Of Freakin’ Time
• Jordan Haj x Emma Smetana - By Now
• The Valentines - Stay or Go

Nu har en kombineret jury- og internet afstemning (en international jury (50%), en international online-afstemning (25%) og en national tjekkisk online-afstemning (25%)) så afgjort, at det tjekkiske bidrag i Eurovision 2022 bliver gruppen We Are Domi og sangen Lights Off.

Resultatet af den kombinerede jury- og tv-seer afstemning blev:

1. We Are Domi – “Lights Off” – 21 points
2. Elis Mraz – “Imma Be” – 17 points
3. GIUDI – “Jezinky” (Witch-maidens) – 15 points
4. Jordan Haj & Emma Smetana – “By Now” – 12 points
4. Skywalker – “Way Down” – 12 points
6. Anabelle – “Runnin’ Out of F* Time” – 11 points
7. The Valentines – “Stay or Go” – 6 points

Elis Mraz er nu blevet nummer to i ESCZ to år i træk.

We Are Domi
We Are Domi består af Dominika Hasek, Benjamin Rekstad og Casper Hatlestad. Bandet, der er kendt for deres energiske optræden, leverer en unik kombination af dance, electro og Scandinavisk indflydelse, takket være deres oprindelse på dansegulve i London, Prag og Oslo. De blev dannet i 2018 i Storbritannien men har lige pt base i Prag.

Tjekkiet i Eurovision Song Contest
Tjekkiet debuterede i Eurovision sammenhæng i 2007, men hverken det år eller de to følgende sæsoner lykkedes det for Tjekkiet at sikre sig en plads i finalen, og de følgende fem år valgte man ikke at deltage.

De seneste seks år har Tjekkiet dog været tilbage i Eurovision familien, og med tre finalepladser, og en placering som nummer seks i 2018, må landets tilbagevenden betegnes som en succes. Senest blev det dog ikke til en plads i finalen til Benny Christo og sangen Omaga, der måtte tage til takke med en 15. plads i semifinalen i Rotterdam.

Se alle Tjekkiets bidrag her...

Links: Tjekkiet

Opdateret d. 19.12.2021