Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Ronela Hajati vandt Festivali i Këngës med 'Sekret'

Tredje bidrag er nu klar til Eurovision Song Contest 2022
Albanien: Ronela Hajati vandt Festivali i Këngës med 'Sekret'


Dato: 29. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Albanien fandt onsdag aften deres vinder af Festivali i Kënges; Ronela Hajati, der på forhånd var en af favoritterne, vandt med sangen “Sekret”. Og dermed er tre sange og syv bekræftede artister klar til Torino i maj måned, efter at Bulgarien og Tjekkiet tidligere på måneden også fandt deres bidrag.

Onsdag aften blev finalen i den 60. udgave af Festivali i Këngës afviklet i Palace of Congress i Tirana, med Ardit Gjebrea som vært, med støtte af Jonida Maliqi, Xhemi Shehu, Klevi Kadilli og Isli Islami. Sytten bidrag var med i kampen om billetten til Torino; vinderen blev udpeget efter 100% jury afstemning.

Andenpladsen i Festivali i Këngës gik til den anden af forhåndsfavoritterne, Alban Ramosaj og sangen Theje. På de næste to pladser fulgte Eldis Arrnjeti med Refuzoj og Rezarta Smaja med E jemja nuse.

Ronela
Den 32 årige Ronela Hajati er en albansk sanger, sangskriver og danser. Hun er født og opvokset i Tirana og begyndte som barn at optræde i forskellige sang- og dansekonkurrencer, før hun forfulgte en karriere inden for musik. Ronela er kendt for sin alsidighed inden for musik, stil og fortolkning. (Wikipedia)

Albanien i Eurovision Song Contest
Albanien har deltaget i Eurovision Song Contest hvert år siden debuten i 2004, hvor Anjeza Shahini blev en flot nummer syv med 'The Image Of You'. Eurovision 2021 i Rotterdam bliver således 17. gang at Albanien stiller op. Deres bedste resultat opnåede de i 2012, hvor Rona Nishliu fik en velfortjent femteplads med bidraget 'Suus'.

Senest opnåede Anxhela Peristeri en 21. plads i Rotterdam med sangen 'Karma'.

Se alle Albaniens bidrag her...

Links: Albanien

Opdateret d. 30.12.2021