Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
San Marino er i fuld sving med forberedelserne til Eurovision Song Contest 2022

Hvem skal repræsentere San Marino ved Eurovision Song Contest 2022?
I dag: Sidste dag med casting og Akademi i Teatro Titano


Dato: 11. januar 2022
Kilde: unavocepersanmarino.com
Den italienske enklave, San Marino, er nået til vejs ende med en tilsyneladende uendelig række af castinger i Teatro Titano; 299 artister har over 16 dage demonstreret deres talenter for juryen, og det er nu op til de syv jurymedlemmer at finde frem til hvem der skal indbydes til semifinalerne i midten af næste måned.

Ikke mindre end 585 artister fra hele verden havde oprindelig vist interesse for at deltage i dette års Eurovision projekt fra microstaten San Marino Una Voce per San Marino. Ud af disse har 299 så deltaget i de planlagte castinger, der har fundet sted i et såkaldt Akademi i perioderne 13.-17. december og 3.-11. januar. På akademiet, der fandt sted i Teatro Titano, var det samtidig muligt at deltage på en sangskriver camp.

Denny Montesi fra Media Evolution, der står for den praktisk afvikling af det sanmarinske arrangement udtaler: "Det har været noget af et puslespil at få til at gå op, med tilmeldte artister der blev smittet med Covid og derfor måtte tildeles andre casting tider. Men det lykkedes og nu er vores jury i fuld sving med at udvælge deltagerne i semifinalerne."

Blandt de 299 artister finder vi tyske Sebastian Schmidt og østrigske Sara de Blue, der begge deltog i den sanmarinske 2018-konkurrence 1-in-360 og begge nåede frem til finalen. Sara endte som nummer to i konkurrencen, og Sebastian endte med at blive kor sanger for Jessika og Jennifer i Eurovision 2018. -

På listen spotter vi også Eliska Mrázová, der under scenenavnet Elis Mráz i både 2020 og 2022 er blevet nummer to i det lokale tjekkiske grandprix ESCZ.

Det er nu op til de syv jurymedlemmer, Maurizio Raimo, Nabuk, Mimmo Paganelli, Roberta Faccani, Emilio Munda, Roberto Costa og Steve Lyon, at finde frem til hvem der skal indbydes til semifinalerne i perioden 12.-16. februar 2022. Der er endnu ikke sat endelige datoer på disse. Der afholdes finale for kategorien 'nye artister' den 17. februar.

Herfra vil ni af de 299 artister i sidste ende nå frem til den store finale i Una Voce per San Marino, der afholdes den 19. februar i Teatro Titano. Her vil de blive suppleret med yderligere ni bidrag fra specielt indbudte etablerede artister.

San Marino i Eurovision Song Contest
San Marino debuterede i Eurovision i 2008 og det bliver i år 12. gang de er med. Det er kun lykkedes for den lille enklave at komme i finalen tre gange, med en 19. plads til Serhat og sangen Say Na Na Na i 2019 som bedste resultat

Senest blev det til en 22. plads til Senhit feat. Flo Rida med 'Adrenalina' i Rotterdam.

Se alle San Marinos bidrag gennem tiderne her...

Links: San Marino

Opdateret d. 11.1.2022