Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Rafal repræsenterede Polen i Eurovision Song Contest 2021

Hvem skal efterfølge Rafal som Polens repræsentant i Eurovision Song Contest?
TVP annoncerer uventet en lokal polsk finale den 19. februar


Dato: 14. januar 2022
Kilde: eurovoix.com
Polsk fjernsyn TVP annoncerede fredag helt uventet, at der vil blive afholdt et lokalt polsk grandprix 'Krajowe Eliminacje' lørdag den 19. februar med 10 deltagende bidrag. Tidligere hed det, at det polske bidrag ville blive valgt internt i TVP. Men sådan blev det altså ikke.

Tilbage i september måned annoncerede polsk fjernsyn, at Polens bidrag til Eurovision 2022 ville blive valgt internt i TVP, og at det udvalgte bidrag ville blive afsløret i starten af januar måned. Men i dag, dagen før TVP havde lovet at afsløre bidraget, kom så den uventede meddelelse, at Polen vil afholde et lokalt polsk grandprix 'Krajowe Eliminacje' lørdag den 19. februar med 10 deltagende bidrag.

Disse ti bidrag deltager i Krajowe Eliminacje 2022 Unmute – “Glosniej niz decybele”
Karolina Stanislawczyk & Chica Toro – “Move”
Emilia Debska (Mila) – “All I need”
Daria – “Paranoia”
Krystian Ochman – “River”
Lidia Kopania – “Why does it hurt”
Kuba Szmajkowski – “Lovesick”
Karolina Lizer – “Czysta woda”
Siostry Szlachta – “Drogowskazy”
Ania Byrcyn – “Dokad”

På listen er der gensyn med Lidia Kopania, der i 2009 repræsenterede Polen i Moskva med sangen 'I Don't Wanna Leave'. Det lykkedes ikke for Lidia at få sangen i finalen i 2009. Nu forsøger hun at få muligheden for at gøre det bedre anden gang.

Vinderen findes i en traditionel kombineret jury- og sms-afstemning.

Polen i Eurovision Song Contest
Polen debuterede i 1994 og har deltaget i alt 23 gange. Andenpladsen til Edyta Górniak i 1994 med To Nie Ja! er stadig landets bedste placering, og siden 7. pladsen i 2003 (Ich Troje - Keine Grenzen) havde Polen ikke været i top ti før Michal Szpak blev nummer otte i 2016 med Color of Your Life.

De seneste tre år er det ikke lykkedes for Polen at komme i finalen; sidste år blev det således til en fjortendeplads i semifinalen for Rafal og nummeret The Ride.

Se alle Polens bidrag gennem tiderne her...

Donatan & Cleo med My Slowianie - Polens bidrag fra 2014 i København

Links: Polen

Opdateret d. 14.1.2022