Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Brendan Murray
Brendan Murray for Irland ved Eurovision Song Contest 2017

Hvem skal efterfølge Lesley Roy for Irland i Eurovision Song Contest 2022?
Fem irske bidrag afsløret - Brendan Murray prøver lykken igen


Dato: 17. januar 2022
Opd.: 21. januar 2022
Kilde: escbubble.com/
Tilbage i september annoncerede RTÉ at Irland for første gang siden 2015 vil finde årets Eurovision bidrag via en national finale. Nu er RTÉ komme så langt i processen, at de er klar til at sætte navn på seks artister, der får chancen for at optræde i Torino i maj måned. Første fire artister er nu afsløret - sidste to kommer torsdag og fredag.

Efterfølgeren til Lesley Roy, og dermed årets irske Eurovision bidrag, vil blive fundet via en national finale den 4. februar, nemlig i en speciel udgave af The Late Late Show med Ryan Tubridy som vært. Vinderen findes efter en afstemning i en national jury, en international jury og blandt de irske tv seere.

De seks udvalgte artister og deres sange blev offentliggjort i denne uge. Det skete i perioden 17.-21. januar i RTE Radio 1 The Ryan Tubridy Show kl. 10:00-11:00 dansk tid - og de to første artister altså allerede her til morgen mandag den 17. januar. De resterende fire artister afsløres én om dagen i resten af ugen. Du kan selv følge med her...

Denne artikel vil i løbet af ugen blive opdateret med oplysninger om de seks bidrag.

Rachel Goode - I'm Loving Me
Brendan Murray - Real Love
Janet Grogan - Ashes of Yesterday
Brooke Scullion - That's Rich
Patrick O'Sullivan - One Night, One Kiss, One Promise
Miles Graham - Yeah, we're gonna get out of it

- - -

Brendan Murray, der repræsenterede Irland i 2017 med Dying to try (nummer 13 i semifinalen i Kyiv), prøver lykken igen i år. Janet Grogan sang kor for Nicky Byrne i Eurovision 2016 og igen for Ryan O'Shaughnessey i 2018.

Irland i Eurovision Song Contest
Irland har deltaget i konkurrencen 53 gange tidligere og har vundet ikke færre end syv gange, senest tilbage i 1996. De senere år har der til gengæld været længe mellem både finalepladser og topplaceringer.

Seneste top-ti placering var således i 2011, hvor Jedward blev nummer 8 med 'Lipstick'.

Senest er det blevet til to sidstepladser i både 2019 og 2021; i 2021 blev det således til en skuffende 16. plads i semifinalen til Lesley Roy og sangen 'Maps', der således ikke deltog i finalen i Rotterdam.

Se alle Irlands bidrag gennem tiderne her...

Brooke Scullion

Links: Irland

Opdateret d. 21.1.2022