Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
The Rasmus har frigivet deres bidrag til UMK 2022

Hvem afløser Blind Channel som Finlands håb i Eurovision Song Contest?
Finland: The Rasmus har frigivet deres bidrag til UMK 2022


Dato: 17. januar 2022
Opd.: 21. januar 2022
Kilde: eurovision.tv
Onsdag i sidste uge satte finsk fjernsyn YLE navn på de syv artister, der skal dyste i dette års udgave af Uuden Musiikin Kilpailu (UMK). De syv bidrag frigives et efter et, og nu har The Rasmus så frigivet deres bidrag Jezebel.

The Rasmus er uden tvivl det største og mest kendte navn blandt de syv artister, der skal deltage i det finske grandprix UMK. Nu har gruppen så frigivet deres bidrag Jezebel:

The Rasmus’ UMK 2022 bidrag, “Jezebel” er skrevet af Lauri Ylönen og Desmond Child. Desmond Child har skrevet adskillige internationale hits som “I Was Made For Lovin’ You” med Kiss, “Livin’ On a Prayer” med Bon Jovi og “Livin’ la Vida Loca” med Ricky Martin. Han skrev også Storbritanniens 2013 Eurovision bidrag “Believe in Me”.

Tidligere har Cyan Kick og Bess også frigivet deres bidrag.

-

Her er også bidragene fra Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen og Isaac Sene: - -

Læs også: Syv bidrag klar til UMK 2022 afsløret onsdag

Det finske grandprix UMK 2022 afholdes som en enkelt aftens begivenhed lørdag den 26. februar i Logomo Arena i Turku. Vinderen findes ved afstemning via sms-stemmer (75%) og internationale jurygrupper (25%).

The Rasmus
The Rasmus blev dannet i 1994 i Helsinki. Bandet består lige pt af Lauri Ylönen (vokal), Eero Heinonen, (bas), Aki Hakala (trummer) og Emilia Suhonen (guitar). Lauri og Eero har været med i bandet lige siden det blev dannet. Bandets fik sin første store success med deres 2001 album “Into”. I 2003 opnåede singlen “In the Shadows” stor international success, og toppede hitlister rundt om i Europa, Nordamerika og New Zealand. I alt har bandet udgivet ni studie albums, af hvilke de fire opnåede en førsteplads på den finske album liste.

Finland i Eurovision Song Contest
Finland debuterede i Eurovision Song Contest i 1961 og har i alt været med 53 gange. Det er blevet til en enkelt sejr i verdens største musikkonkurrence, nemlig i 2006 i Athen hvor legendariske Lordi gav resten af startfeltet baghjul med sangen 'Hard Rock Hallelujah'. Men det er også blevet til elleve sidstepladser og tre gange 'nil points' til de tusinde søers land.

Senest blev det i Rotterdam til en fremragende og overraskende sjette plads i finalen for for bandet Blind Channel og sangen Dark Side.

Se alle Finlands bidrag gennem tiderne her...

Links: Finland

Opdateret d. 20.1.2022