Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Klar i Palazzo Madama til lodtrækning om placering i semifinalerne

Danmark er i pot 2 sammen med de øvrige nordiske lande - og Australien
Fordeling af semifinalepladser sker tirsdag kl. 12:00 i Torino


Dato: 20. januar 2022
Opd.: 24. januar 2022
Kilde: eurovision.tv
Torino er som værtsby for Eurovision Song Contest 2022 nu klar til at byde velkommen til de 41 deltagerlande for første gang. Det sker ved den såkaldte "Host Insignia Handover Ceremony" på Palazzo Madama tirsdag den 25. januar. Værter er Gabriele Corsi og Carolina Di Domenico. Samtidig trækkes der lod om fordeling i de to semifinaler.

Det vil være muligt at følge arrangementet via den officielle Eurovision YouTube channel eller via Rai’s streaming service.

Opdateret den 24. januar 2022:
Den ene af de to værter, Gabriele Corsi, er desværre corona-ramt og deltager ikke i begivenheden den 25. januar. I stedet deltager Mario Acampa som Caroline's medvært.

Host Insignia Handover Ceremony
Rotterdams borgmester, Ahmed Aboutaleb, vil officielt overdrage "nøglerne" og dermed værtsskabet for Eurovision Song Contest til Torinos borgmester, Stefano Lo Russo. Det sker ved en ceremoni i Palazzo Madama tirsdag den 25. januar kl. 12:00. Overdragelsen sker i overværelse af Martin Österdahl, der i år for anden gang vil fungere som EBU's executive supervisor for konkurrencen.

Lodtrækning
Efter denne ceremoni vil det være tid til lodtrækningen, hvor de 41 deltagerlande bliver fordelt i de to semifinaler, der afholdes henholdsvis tirsdag den 10. og torsdag den 12. maj i Pala Alpitour Arena i Torino. Fem lande er direkte kvalificeret til finalen, nemlig de fem 'store', Tyskland, Storbritannien, Italien, Frankrig og Spanien. Disse fem lande skal dog også fordeles på semifinalerne, for de kan kun stemme i én af disse.

De øvrige 36 lande er på forhånd fordelt i seks lodtræknings grupper ud fra historisk data om de enkelte landes stemmer. Herfra udtrækkes landene således at kun halvdelen fra hver gruppe kan placeres i den samme semifinale. For eksempel er Danmark i gruppe med de øvrige nordiske lande og Australien. Danmark vil komme i semifinale med to af de andre lande fra vores pot.

Drømmescenariet for Danmark vil være at komme i samme semifinale som Island og Norge, der historisk er vældig venlig stemt i forhold til danske bidrag.

Danmark håber som altid på at lande i semifinale 2, da det sparer et par dages overnatning for hele den danske delegation.

Der sker også en lodtrækning om man bliver placeret i første eller anden halvdel i den udtrukne semifinale. Resten af rækkefølgen afgøres af de italienske tv producere på et senere tidspunkt, når alle 41 lande har fundet deres bidrag til årets konkurrence.

Palazzo Madama
Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja, eller bare Palazzo Madama, er opført i det 13. århundrede og husede indtil 1864 senatet for det Italienske Kongerige. Siden 1997 har bygningen været på UNESCO's Verdens Arv liste, og i øjeblikket huser Palazzo Madama Torinos By Museum for forhistorisk kunst.

Ceremonierne foregår i Palazzo Madama i Torino

Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 25.1.2022