Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Oscar Zia er vært for Melodifestivalen 2022, der sendes udelukkende fra Stockholm

Alle seks 'Melodifestivalen 2022' tv shows sendes fra Stockholm
Sverige 2022: Melodifestivalen's turné rundt i landet er aflyst


Dato: 20. januar 2022
Kilde: esc-plus.com
Corona pandemien fortsætter med at stikke en kæp i hjulet for de forskellige Eurovision arrangementer rundt om i Europa. Senest har SVT besluttet, at den sædvanlige Melodifestivalen turné rundt i landet bliver aflyst. I stedet sendes alle de seks tv shows fra Stockholm.

Melodifestivalen 2022 vil blive afviklet i Stockholm; den sædvanlige turné rundt i landet, der i år skulle have gæstet Malmö, Göteborg, Linköping, Lidköping og Örnsköldsvik, er blevet aflyst. Med den fortsatte spredning af covid-19 smitten, anser SVT det ikke fornuftigt at rejse rundt i landet i seks uger med et stort team.

I stedet sendes alle de seks tv shows fra Stockholm. Med de nuværende svenske corona-restriktioner, kan SVT max have 500 personer som publikum. Det er endnu ikke meldt officielt ud, men man kunne forestille sig at de seks shows ligesom i 2021 sendes fra Annexet, der er en mindre arena i Stockholm Globe City.

Anette Brattström, der er projektchef for Melodifestivalen, siger: "Uanset hvor vi sender fra, vil vi gøre alt i vores magt for at levere fantastisk underholdning og en blændende musikfest midt i den mørke vinter."

Det samlede program for Melodifestivalen 2022 ser således ud: • 05 februar: delfinale 1
• 12 februar: delfinale 2
• 19 februar: delfinale 3
• 26 februar: delfinale 4
• 05 marts: semifinale
• 12 marts: finale

Fra hver delfinale vil to sange kvalificere sig direkte til finalen. Nummer 3 og 4 fra hver delfinale går i semifinalen (tidligere Andra Chansen), hvor de sædvanlige dueller er droppet; i stedet deles de otte sange i to grupper, og to bidrag fra hver gruppe går til finalen, der således igen i år bliver med 12 bidrag.

Oscar Zia bliver gennemgående vært på alle seks programmer. Oscar har deltaget i Melodifestivalen tre gange, ligesom han i 2021 var med-vært i den anden delfinale sammen med Anis Don Demina og Christer Björkman.

Melodifestivalen
Melodifestivalen (populært kaldet 'Mello' eller 'Mell-fest') er den svenske udgave af Melodi Grand Prix; siden Sveriges debut i 1958 har Melodifestivalen årligt leveret det svenske bidrag til Eurovision Song Contest. Kun tre gange er programmet blevet aflyst, nemlig i 1964, 1970 og 1976, hvor Sverige af forskellige årsager ikke deltog i Eurovision.

Siden Melodifestivalen i 2002 under ledelse af 'Mello-generalen' Christer Björkman blev udvidet fra at være en enkeltstående aftens begivenhed til at være et seks ugers landsdækkende show, har programmet været Sveriges mest sete tv program, og umådeligt populært blandt Eurovision fans over hele Europa.

Sverige i Eurovision Song Contest
Sverige debuterede i Eurovision Song Contest i 1958 og har i alt været med 60 gange. Det er blevet til hele seks førstepladser tilligemed et utal af top-ti placeringer. Seneste triumf var som bekendt i 2015 i Wien, hvor Måns Zelmerlöv vandt med sangen 'Heroes'.

I 2021 blev det til en lidt skuffende 14. plads i Rotterdam for Tusse med sangen 'Voices'

Se alle Sveriges bidrag gennem tiderne her...

Links: Sverige

Opdateret d. 20.1.2022