Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Vasil repræsenterede Nord Makedonien i Eurovision Song Contest 2021

Hvem skal træde i Vasil's fodspor til Eurovision Song Contest 2022?
Sa Evrosong 2022: Seks bidrag dyster om billetten til Torino


Dato: 22. januar 2022
Kilde: eurovision.tv
Seks sange, udvalgt af MRT blandt 47 indsendte bidrag, er med i kampen om at forsvare de nordmakedonske rød-gule farver i Torino i maj måned. De præsenteres for offentligheden den 28. januar, og samtidig åbner en online afstemning, der løber indtil den 4. februar.

Nordmakedonsk fjernsyn, MRT, har sat navn på seks artister og sange, der skal dyste om retten til at repræsentere landet i Eurovision Song Contest 2022 i Torino i maj måned. De seks bidrag er udvalgt blandt 47 indsendte forslag af en jury på seks personer. Sidste frist for at indsende bidrag var den 16. januar.

1. Kalina Velkovska – Kaly
“LOVE AND LIGHT”
Musik og tekst: Davor Jordanovski, Vesna Malinova

2. Yon Idy
“DREAMS”
Musik og tekst: Yon Idy

3. Lara Ivanova
“FLOWER OF SORROW”
Musik og tekst: Robert Bilbilov, Robin Zimbakov

4. Viktor Apostolovski
“SUPERMAN”
Musik og tekst: Vladimir Dojcinovski, Viktor Apostolovski

5. Andrea Koevska – Andrea
“CIRCLES”
Musik og tekst: Aleksandar Masevski, Andrea Koevska

6. Boris Cvetanovski – Ris Flower
“FLYING TO BERLIN”
Musik og tekst: Boris Cvetanovski – Ris Flower

De seks bidrag vil blive frigivet for tv seerne den 28. januar kl. 22:00 i showet 'Stisni Play' on MRT 1. Det vil ske i form af forudindspillede live-on-tape videoer, hvor de seks bidrag præsenteres under sammenlignelige forhold. Herefter vil befolkningen kunne gøre deres indflydelse gældende via en online afstemning, der løber indtil den 4. februar.

Herefter vil MRT finde og annoncere den samlede vinder, efter at tv seernes stemmer kombineres med stemmerne fra en international ekspert jury (50/50%).

Nord Makedonien i Eurovision Song Contest
FYR Makedonien fik sin debut i Eurovision Song Contest i 1998 og har deltaget ialt 20 gange. Det har knebet med topplaceringer, indtil Tamara i 2019 blev en flot nummer syv i Tel Aviv med sangen 'Proud'. Faktisk vandt Tamara juryernes afstemning, ti points foran Duncan, der dog vandt sammenlagt.

Siden 2008 er det kun lykkedes Makedonien at komme med i den store finale to gange. Det lykkedes heller ikke for Vasil senest i Rotterdam; han blev nummer 15 i semifinalen med sangen Here I Stand.

Se alle Nord Makedoniens bidrag gennem tiderne her...

Links: Nord Makedonien

Opdateret d. 22.1.2022