Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Go_A optræder med 'Shum' for Ukraine ved Eurovision Song Contest 2021

Hvem vil afløse Go_A som Ukraines repræsentant ved Eurovision Song Contest?
Vibdir 2022: Otte bidrag klar til at dyste om billetten til Torino


Dato: 24. januar 2022
Opd.: 25. januar 2022
Kilde: eurovoix.com
Ud af 284 indsendte bidrag har UA:PBC nu afsløret de otte sange der skal dyste i det lokale ukrainske grandprix Vibdir 2022, om retten til at forsvare Ukraines blå-gule farver i Eurovision i Torino i maj måned. Det skete i dag klokken 12:00 på et pressemøde i Kyiv.

UA:PBC havde modtaget 284 bidrag, da fristen for at indsende forslag til Vibdir 2022 udløb den 10. januar i år. Tidligere på måneden udsendte ukrainsk fjernsyn en liste med 27 navne (udvalgt blandt de indsendte sange), der udgjorde bruttolisten over de artister, der fortsat var med i kampen om at deltage i Vibdir.

Nu har UA:PBC så gjort det sidste arbejde med at finde dem, der skulle være de otte allerbedste sange; og de blev så præsenteret for offentligheden på et pressemøde i dag klokken 12:00.

De otte bidrag er: Alina Pash – Tini Zabutykh Predkiv
Cloudless – All be Alright
Kalush Orchestra – Stefania
Laud – Head under water *)
Michael Soul – Demons
Our Atlantic – Moia Liubov
Roxolana – Girlzzz
Wellboy – Nozzy Bossy

Opdateret den 25. januar:
*) Bidraget 'Head under water' med LAUD er diskvalificeret fordi det blev udgivet allerede i 2018, og erstattes af Barleben med “Hear My Words”

De otte bidrag blev ved lodtrækning placeret i henholdsvis første halvdel af startfeltet (Claudless, LAUD, Michael Soul og Our Atlantic) og anden halvdel af startfeltet (Alina Pash, Kalush Orchestra, Roxolana og Wellboy).

Det ukrainske grandprix Vibdir 2022 afholdes den 12. februar med en finale på en enkelt aften, i modsætning til tidligere, hvor man har haft to-tre indledende semifinaler. Værter bliver Masha Efrosinina og Timur Miroschnienko.

Ukraine i Eurovision Song Contest
Ukraine er et af de allermest succesfulde deltagerlande i Eurovision Song Contest. Ukraine har deltaget 16 gange siden debuten i 2003; alle seksten gange har Ukraine kvalificeret sig til finalen, hvilket ingen anden nation har præsteret. Ukraine har opnået hele 10 placeringer i top-ti.

Heraf er Ruslana's sejr i 2004 med 'Wild Dances' og Jamala's triumf i 2016 med '1944' naturligvis toppen, men derudover er det også blevet til to andenpladser og en tredjeplads. Senest blev det i Rotterdam til en 5. plads til gruppen Go_A og sangen 'Shum'.

Se alle Ukraines bidrag gennem tiderne her...

Links: Ukraine

Opdateret d. 25.1.2022