Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Seks semifinalister i X Factor Israel

Hvem skal repræsentere Israel i Eurovision Song Contest 2022 i Torino?
Her er de første to finalister til 'X Factor Eurovision' i Israel


Dato: 24. januar 2022
Kilde: eurovision.tv
Søndag aften blev der sat navn på de første to finalister i X Factor Israel. Og dermed kender vi også halvdelen af de artister, der er med i kampen om Israels billet til Torino i maj måned, nemlig Eli Huli og Inbal Bibi. De sidste to finalister finder vi på torsdag

Helt tilbage i april måned sidste år blev det annonceret, at det israelske bidrag til Eurovision 2022 ville blive fundet i X Factor Israel. Efter 105 auditions og 26 episoder, startende i oktober måned, var der ved nytårstid 16 artister tilbage i X Factor Israel 2021/22.

Læs også: 16 artister klar til X Factor Israel liveshows

Disse er nu efter en række live shows i december og januar måned blevet reduceret til seks deltagere, der i to X Factor semifinaler den 23. og 27. januar dyster om fire pladser i finalen den 5. februar.

De seks semifinalister er

 • Anna Steffaniee
 • Eli Huli / duelvinder
 • Inbal Bibi / duelvinder
 • Michael Ben David / duelvinder
 • Sapir Saban
 • Shahar Edwi
 • Søndag aften fandt vi så de første to finalister. Det skete via tre dueller, hvor de seks deltagere mødte hinanden to og to. De tre duel-vindere gik videre til en tre-mands duel om de to finalepladser, der altså gik til Inbal Bibi og Eli Huli.


  Inbal Bibi og Eli Huli klar til X Factor finale den 5. februar

  De fire øvrige semifinalister går videre til anden halvdel af semifinalen på torsdag, hvor de sidste to finalepladser i 'final four' fordeles.

  Eurovision X Factor - valg af sange
  Når de fire finalister er fundet afholdes der, udenfor X Factor regi, et specielt Eurovision program med titlen Hashir Shelanu L'Eurovizion ("Vore Sang Til Eurovision").

  Den 30. januar vil de fire finalister blive tildelt to originale sange hver, udvalgt til dem af den jury, der har gennemgået alle de indsendte bidrag. Og derefter, den 3. februar vil de fire finalister fremføre disse sange. Ud af disse vil én sang pr. artist kvalificere sig til finalen. Sangene bliver udvalgt af tv seerne (50%), X Factor dommerne (25%) og en ekspert jury (25%)

  X Factor - Finalen
  Finalen den 5. februar 2022, der vil blive transmitteret på Reshet 13, bliver afviklet over to runder. I første runde vil de fire finalister fremføre en sang efter eget valg. En afstemning vil eliminere én af artisterne.

  I anden runde vil de tilbageværende tre finalister fremføre den sang, der kvalificerede sig til finalen fra Hashir Shelanu L'Eurovizion. Vinderen vil repræsentere Israel i Eurovision Song Contest 2022 i Italien.

  Afstemningerne i finalen afgøres af tv seerne (50% ), X Factor dommerne (25%) og en ekspert jury (25%)

  X Factor Israel - vært Liron Weizman og jury Aviv Geffen, Ran Danker, Netta, Miri Mesika og Margalit Tzan’ani


  Israel i Eurovision Song Contest
  Israel debuterede i Eurovision i 1973, og har i alt været med 42 gange. Det er blevet til fire sejre, nemlig i 1978 og 1979 med A-ba Ni-bi og Hallelujah, i 1998 med Dana International og Diva og seneste sejr i 2018 hvor Netta vandt med TOY.

  I 2019 på hjemmebane i Tel Aviv blev det til en skuffende 23. plads til Kobi Marimi og sangen Home. Senest blev Eden Alene nummer 17 i Rotterdam med sangen Set Me Free.

  Se alle Israels bidrag gennem tiderne her...

  Links: Israel

  Opdateret d. 24.1.2022