Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Eurovision Song Contest 2022

Danmark er i anden halvdel af semifinale I - sammen med Norge og Island
Eurovision 2022 Allocation Draw: Sådan blev landene fordelt


Dato: 25. januar 2022
Kilde: eurovision.tv
Værtsbyen Torino bød tirsdag for første gang velkommen til de 41 deltagerlande i Eurovision Song Contest. Det skete ved den såkaldte "Host Insignia Handover Ceremony" på Palazzo Madam. Samtidig blev der trukket lod om fordeling i de to semifinaler.

Arrangementet blev ledet af Carolina Di Domenico og Mario Acampa, der gelejdede os gennem ceremonien, hvor værtsskabet for Eurovision Song Contest officielt blev overdraget fra sidste års værtsby Rotterdam til dette års værtsby.

Det er en ceremoni der er afholdt hvert år siden det blev indført ved Eurovision 2007 i Helsinki, hvor Rotterdam i dag, i form af borgmester Ahmed Aboutaleb, officielt overdragede "nøglerne" og dermed værtsskabet for Eurovision Song Contest til Torinos, i dag i form af borgmester, Stefano Lo Russo.

Lodtrækning
Efter ceremonien gik man i gang med selve lodtrækningen, ledet af Carolina Di Domenico og Mario Acampa, efter at arrangørerne havde sagt god for, at ingen deltagerlande havde udtrykt ønsker om at blive placeret i en bestemt semifinale. Dette har tidligere været tilfældet omkring visse helligdage.

Først blev de fem lande, der er automatisk kvalificeret til finalen, fordelt i de to semifinaler; finalelandene vil kun kunne stemme i den semifinale de blev tilknyttet. Frankrig og Italien kan således stemme i første semifinale den 10. maj, mens Storbritannien, Spanien og Tyskland stemmer i den anden semifinale den 12. maj.

Ved lodtrækningen blev de 36 øvrige deltagerlande ikke bare fordelt i de to semifinaler, det blev også afgjort om man kom i den første halvdel eller den anden halvdel. Dette har betydning for hvornår de enkelt lande skal ankomme til Rotterdam til lydprøverne i ugen op til Eurovision weekend.

Danmark blev således udtrukket til at deltage i anden halvdel af den første semifinale. Danmark vil derfor sandsynligvis være en af de delegationer, der ankommer tidligst til Torino i maj måned.

Danmark fik i første semifinale den 10. maj selskab af Island, og Norge fra lodtrækningsgruppe 2, mens de øvrige nordiske lande, Sverige og Finland sammen med Australien røg i den anden semifinale den 12. maj.

Den endelige startrækkefølge vil blive besluttet af de italienske værter på et senere tidspunkt.

Du kan se hele ceremonien og lodtrækningen på Youtube her...

.

Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 25.1.2022