Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Fjorten finalister i EMA Freš kæmper om fire pladser i EMA 2022

Hvem skal forsvare de slovenske farver i Torino i maj måned?
Fjorten finalister i EMA Freš kæmper om fire pladser i EMA


Dato: 28. januar 2022
Kilde: eurovoix.com
EMA Freš er en forløber for det slovenske grandprix Evrovizijska Melodija (EMA), hvor unge talenter kan tilkæmpe sig en plads i 'det rigtige' grandprix. I alt 24 talenter har konkurreret siden slutningen af november måned, og nu er fjorten bidrag nået frem til finale-showet fredag aften

Kravet for at deltage i EMA Freš er, at man ikke er fyldt 30 år og max har udgivet to kommercielle singler. I dette års EMA Freš er fjorten bidrag nu klar til finaleshowet, efter et fire uger langt udskilningsløb i december måned:

- Mia Vuckovic - Telenovela
- De Liri - Obstajam
- Jon Vitezic - Jesus Style
- Ina - Moj dopamin
- Marijan & Špela - I am so in love
- Stela Sofia - Tu in zdaj
- Leya Leanne - Naked
- Nika S. - Pocakaj me
- Katja Kos - Deadly flower
- Jaka Hliš - Svoje srece krojac
- Anja Vodošek - Maniac
- Emma - Moja sreca
- LPS - Disko
- Luma - All in

Finaleshowet i EMA Freš afholdes som nævnt fredag aften; fire af de 14 bidrag bliver belønnet med en plads i EMA 2022 semifinaler. Aftenens værter er Eva Boto, Melani Mekicar og Arne.

Her kan du lytte til 30 sekunders klip af de 14 bidrag:

Her er de fire vindere: - -

EMA 2022 afholdes med to semifinaler den 5. og 12. februar samt finale den 19. februar med Melani Mekicar og Bojan Cvjeticanin som værter.


Værter for EMA Freš er Eva Boto, Melani Mekicar og Arne

Slovenien i Eurovision Song Contest
Slovenien deltager i år for 26. gang i verdens største musik konkurrence siden deres debut i 1993. Bedste placeringer var to syvendepladser i henholdsvis 1995 for Darja Svajger med "Prisluhni Mi" og i 2001 i København for Nusa Derenda med "Energy".

De seneste år har det været småt med de gode resultater, alene med placeringer i den tunge halvdel. Senest blev det til en 13. plads i semifinalen til Ana Soklic og sangen Amen. Siden semifinalerne blev indført i 2004 har Slovenien kun været i finalen fem gange.

Se alle Sloveniens bidrag gennem tiderne her...

Links: Slovenien

Opdateret d. 28.1.2022