Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER

Vinderen af Sanremo Festival 2022, Mahmood & Blanco med Brividi

Hvem skal repræsentere Italien på hjemmebane i Eurovision Song Contest 2022?
Italien 2022: Mahmood & Blanco vandt Sanremo Festival 2022


Dato: 5. februar 2022
Kilde: eurovision.tv
Så fik vi sat endeligt punktum for året Sanremo Festival, med kåringen af en vinder, der forhåbentlig tager imod tilbudet om at repræsentere Italien på hjemmebane i Torino i maj måned. Og vinderen af festivalen blev altså Mahmood & Blanco.

Afstemningen på finaleaftenen skete i to omgange. Efter at alle 25 artister havde præsenteret deres sanremo-bidrag for tredje gang på fem dage, blev der åbnet for tele-afstemning alene på finaleaftenen. Disse stemmer blev lagt til stemmerne fra de fire foregående aftener. De tre sange der endte i toppen deltog derefter i den såkaldte Super Finale. Det blev - i alfabetisk rækkefølge:

• Elisa – “O forse sei tu”
• Gianni Morandi – “Apri tutte le porte”
• Mahmood ft. Blanco – “Brividi”

Derefter blev der åbnet for afstemningen igen - dennegang både for pressekorpset, den demoskopiske gruppe på 1.000 udvalgte personer samt sms/telefonstemmer. Og det endte altså med fuld gevinst til Mahmood & Blanco, mens Elisa blev nummer to og den 77-årige Gianni Morandi blev nummer tre.

Ifølge flere kilder har Mahmood & Blanco bekræftet, at de vil repræsentere Italien i Eurovision på hjemmebane i maj måned.

Mahmood & Blanco
x


Italien i Eurovision Song Contest
Italien har deltaget i Eurovision Song Contest 47 gange siden debut'en i 1956. Tre gange har støvlelandet vundet konkurrencen: I 1964 i København (Gigliola Cinquetti - Non Ho L'Eta); i 1990 i Zagreb (Toto Cutugno - Insieme: 1992) og endelig selvfølgelig i 2021 i Rotterdam (Måneskin - Zitti e buoni). Derudover er det blevet til elleve andenpladser og fem tredjepladser.

Ligesom Danmark i 60'erne og 70'erne har Italien holdt sig ude af konkurrencen i en årrække. Fra 1998 til 2010 ønskede de ikke at deltage, men til gengæld vendte de tilbage med en fantastisk andenplads i 2011 med vinderen af Sanremo Giovani, Raphael Gualazzi og sangen Follia d'amore.

Siden Italien vendte tilbage i 2011 er de landet i top ti 8 gange ud af ti.

Se alle Italiens bidrag gennem tiderne her...

Links: Italien

Opdateret d. 6.2.2022