Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Der er spændende navne blandt de ti etablerede artister klar til Una Voce per San Marino

Una Voce per San Marino: Ti etablerede artister er klar til finale
Achille Lauro fra Sanremo Festival deltager i San Marino


Dato: 8. februar 2022
Kilde: eurovision.tv
Den italienske enklave, San Marino, vil finde deres bidrag til Eurovision 2022 gennem en proces, der har fået betegnelsen Una voce per San Marino. Vinderen findes i en finale den 19. februar med deltagelse af 19 bidrag, hvoraf de 10 nu er kendt. Og mindst ét navn skiller sig ud: Achille Lauro der deltog i Sanremo tidligere på måneden.

San Marino deltager næste år for 12. gang i Eurovision Song Contest; traditionelt bliver det sanmarinske bidrag fundet internt i SMRTV, men i år har man altså valgt en ekstern proces, der afsluttes med en finale i Teatro Nuovo den 19. februar.

Finalefeltet på 19 bidrag kommer til at bestå af ti specielt indbudte 'Etablerede artister' samt ni artister fra gruppen af 'Nye artister' (Emerging artists). Nu har SMRTV og MediaEvolution så løftet sløret for de såkaldte 'Etablerede artister', der blev annonceret i dag på et pressemøde på Westin Palace Hotel i Milan, Italien. De ti artister er:

Etablerede artister
Achille Lauro
Farby & Labiuse feat. Miodio
Tony Cicco & Deshedus & Alberto Fortis
Matteo Faustini
Ivana Spagna
Blind
Valerio Scanu
Burak Yeter & Alessandro Coli
Francesco Monte
Cristina Ramos

Som nævnt flere rigtig interessante navne - og mange med tilknytning til den italienske Sanremo Festival. Først og fremmest Achille Lauro, der tre år i træk har deltaget i Sanremo, dog uden at vinde. Fra Sanremo desuden Matteo Faustini, der deltog i Sanremo Giovani i 2020. Og endelig Valerio Scanu, der vandt Sanremo i 2010.

Bandet Midio har allerede deltaget i Eurovision Song Contest, da de repræsenterede San Marino i 2008.

Øvrige interessante navne på listen er Cristina Ramos, der vandt Spaniens You Got Talent i 2016 og blev nummer fire i America’s Got Talent samme år. Tyrkiske DJ Burak Yeter havde et verdens hit i 2016 med “Tuesday“. Og endelig den italienske disco stjerne Ivana Spagna, der havde et international hit “Call Me” i 1987.

Senhit (Eurovision 2011 og 2020/2021) og israelske tv vært Jonatan Kashanian bliver værter for finalen. Danske Susanne Georgi, der repræsenterede Andorra i Eurovision 2009 med sangen La Teva Decisio / Get a Life, er med i dommerpanelet i Una Voce per San Marino

De ni bidrag fra gruppen af 'Nye artister' findes blandt 66 udvalgte, der skal gennem en række semifinaler og en gruppe-finale i perioden 12. til 17. februar. Næsten 300 artister fra hele verden havde ansøgt om at være med i den sidstnævnte gruppe, og de 66 blev udvalgt efter en række auditions i december og januar måned.

Læs også: Mere end 60 artister klar til semifinaler

San Marino i Eurovision Song Contest
San Marino debuterede i Eurovision i 2008 og det bliver i år 12. gang de er med. Det er kun lykkedes for den lille enklave at komme i finalen tre gange, med en 19. plads til Serhat og sangen Say Na Na Na i 2019 som bedste resultat

Senest blev det til en 22. plads til Senhit feat. Flo Rida med 'Adrenalina' i Rotterdam.

Se alle San Marinos bidrag gennem tiderne her...

Links: San Marino

Opdateret d. 8.2.2022