Melodi Grand Prix 2022 - Nyheder
Martin Brygmann og Tina Müller er igen i 2022 værter for dansk Melodi Grand Prix

Hvem skal efterfølge Fyr & Flamme og synge for Danmark i maj måned?
Her er de otte bidrag der deltager i dansk Melodi Grand Prix


Dato: 8. februar 2022
Opd.: 10. februar 2022
Kilde: dr.dk/grandprix
Otte splinternye danske sange, der skal dyste i dansk Melodi Grand Prix 2022, bliver afsløret torsdag den 10. februar, hvor DR har indbudt til pressemøde i DR Byen. Det danske grandprix afholdes lørdag den 5. marts i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor de otte hold af artister og sangskrivere kæmper om retten til at forsvare de rød-hvide farver i Eurovision i maj måned.

Siden indsendelsesfristen udløb den 29. oktober sidste år, har det sædvanlige 'bedømmelsesudvalg' i Danmarks Radio arbejdet sig igennem de indsendte bidrag, som blev modtaget via den åbne konkurrence. Men arrangørerne i DR har også et tæt samarbejde med flere danske pladeselskaber, der er blevet opfordret til at bidrage.

De otte sange, der deltager i dansk Melodi Grand Prix 2022, kan streames i fuld længde på DR's hjemmeside torsdag fra kl. 14.00, men allerede fra kl. 10.00 vil de løbende kunne aflyttes i radioen på P3 (Buffeten på P3) og P4 (Formiddag på 4'eren og P4 Play).

#
Sang
Artister
Sangskrivere
1
Happy Go Lucky
Morten Filipsen
Morten Filipsen, Kasper Holm Larsen
2
Rave med de hårde drenge
Fuld effekt
Fuld effekt
3
The Show
REDDI
Ihan Haydar, Siggy Savery, Julia Fabrin, Chief 1, Remee
4
Vinden suser ind
Patrick Dorgan
Patrick Dorgan, Ole Bjørn Sørensen, Jeppe Kronback, Daniel Scheffmann
5
En skønne dag
Der var engang
Emma Pi Hedeboe, Rasmus Hedeboe, Claus Reenberg
6
Hallelujah
Conf3ssions
Moh Denebi, Rachel Furner, Patrick Dalton, Nikolaj Pellegrini, Jon Nørgaard
7
Let Me Go
Josie Elinor & Jack Warren
Mikkel Martinus Sørensen, Katrine "Katlah" Brixen, Julie "Kill J" Aagaard, Benjamin Rosenbohm
8
Kommet for at blive
Juncker
Christian Juncker

Fem af årets bidrag er med danske sangtekster, det er én op i forhold til i 2021.

De otte sange, der deltager i dansk Melodi Grand Prix 2022, kan som nævnt streames i fuld længde på DR's hjemmeside fra kl. 14.00. Hvis du ikke kan vente findes de faktisk alle på Spotify...


Før afsløringen: Rygterne svirrer...
De sædvanlige rygter render i danske fan-kredse, der er raske til at dykke ned i kredsen af tidligere deltagere i både grandprix og f.eks. X-Factor, tidligere deltagere i Junior MGP samt velkendte etablerede danske musikere. Nogle er meget kreative, når de undersøger artisternes kalendre - er kalenderen ryddet i slut februar/primo marts - eller studerer opslag på Instagram, Facebook etc.

Nogle navne ser ud til at dukke op igen og igen, jeg nævner i flæng Ihan Haydar, Freja Kirk, ØRUM, Linda Andrews, Johnny Deluxe, Sukkerchok, Nikoline Steen Kristensen, Emilie Thorsby etc. Nogle navne nok mere ønsketænkning, men nu må vi se.

På sangskriverfronten kigger vi selvfølgelig alle i retning af Lise Capple, der tidligere har leveret hele 13 bidrag til dansk Melodi Grand Prix, herunder flere vindere af både det danske grandprix og Eurovision. Og selvfølgelig også andre familiære navne som for eksempel Peter Bjørnskov, Rune Braager, Chief 1, Lars Halvor Jensen og Kim Nowak-Zorde.

Opdateret 9. februar 2022:
EkstraBladet supplerer i dag med disse ubekræftede navne på deres hjemmeside:
Emma Pi / Der var engang
Emma Pi vandt MGP i 2014 - nu er hun blevet 20 år og arbejder i denne sammenhæng sammen med farmand, Rasmus Hedebo; det sker under navnet 'Der var engang'.

REDDI
Fire piger Agnes, Ida, Siggy og Ihan. Sidstnævnte trommeslager i L.I.G.A og tidligere grandprix og Eurovision deltager i 2012 sammen med Soluna Samay. Chief 1 skulle have en finger med i spillet her.

Patrick Dorgan
33-årig sanger, oprindelig fra fra Valby, der på det seneste huserer på Fyn og omegn. I 2016 blev han 'Ugens uundgåelige" på P3 med 'On the Way Down'. Han har også sunget sammen med Stine Bramsen for en tre-fire år siden.

Morten Filipsen
Endnu en tidligere MGP deltager (2002 - Du er Ikk' som de Andre Pi'r. Den nu 35-årige Morten har blandt andre spillet sammen med Laurits Emanuel fra sidste års grandprixvinder Fyr & Flamme; det var i bandet Grenadines, der i 2018/19 turnerede sammen med Carpark North.

Denne nyhed opdateres når flere oplysninger tikker ind - herunder den samlede liste med otte sange torsdag....


Opdateret d. 12.2.2022