Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Michael Schulte opnåede Tysklands seneste top placering i Eurovision 2018

Hvem skal repræsentere vores sydlige nabo i Eurovision Song Contest 2022?
NDR præsenterer seks bidrag til årets tyske grandprix


Dato: 10. februar 2022
Kilde: eurovision.tv
Efter Tysklands 25. plads de seneste to gange, håber vores store nabo i syd så absolut på en bedre placering, når Eurovision 2022 afholdes i Torino i maj måned. Nu har NDR blandt hele 944 indsendte sange udvalgt seks potentielle bidrag, der skal rette op på det tyske renomé. Håbet er “Germany 12 Points” - der er finale den 4. marts i Berlin.

Det lokale tyske grandprix 2022 vil blive afviklet under betegnelsen "Germany 12 Points"; dette koncept anvendes til at finde frem til det helt rigtige bidrag for Tyskland at sende til Torino i maj måned, hvor Eurovision Song Contest 2022 afvikles i Pala Olimpico den 10., 12. og 14. maj. I dag præsenterede BRD så udvalgt disse seks artister og sange til at dyste om billetten til Italien:

 • Eros Atomus – Alive
 • Felicia Lu – Anxiety
 • Maël & Jonas – I Swear To God
 • Emily Roberts – Soap
 • Nico Suave & Team Liebe – Hallo Welt
 • Malik Harris – Rockstars
 • Du kan høre alle seks sange på eurovision.de

  “Germany 12 Points” afholdes den 4. marts i Berlin med Barbara Schöneberger ved roret. Vinderen findes efter online afstemning, der starter den 28. februar, kombineret med sms og telefon stemmer.

  Læs også: Germany 12 Points: Tyskland afholder finale i Berlin 4. marts


  Tyskland i Eurovision Song Contest
  Tyskland har deltaget i Eurovision Song Contest hele 63 gange; kun en enkelt gang har Tyskland ikke været med, nemlig i 1996 hvor deres bidrag, ligesom Danmarks, blev sorteret fra inden finalen.

  To gange har Tyskland vundet, nemlig i 1982 (Nicole - Ein Bisschen Frieden) og 2010 (Lena - Satellite). Derudover er det blevet til fire placeringer som nummer 2 og fem tredjepladser.

  Seneste topplacering for Tyskland var i 2018, hvor Michael Schulte blev nummer fire med You Let Me Walk Alone. Derudover er det blevet lutter bundplaceringer de sidste otte år, siden Tyskland opnåede tre top-ti resultater i perioden 2010-2012. I 2021 i Rotterdam blev det til en 25. og næstsidste plads for Jendrik og I Don't Feel Hate

  Se alle Tysklands bidrag gennem tiderne her...

  Links: Tyskland

  Opdateret d. 10.2.2022