Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Otte artister klar til finale i Vibdir 2022

Hvem vil afløse Go_A som Ukraines repræsentant ved Eurovision Song Contest?
Ukraine søger årets repræsentant til Eurovision Song Contest


Dato: 12. februar 2022
Kilde: eurovision.tv
Ukraine er det eneste land udenfor BIG FIVE, der aldrig har misset en Eurovision finale. Den statistik ønsker man helt sikkert ikke at lave om på, og i aften finder man så det bidrag, der skal forsøge at holde fast i de gode takter. Otte bidrag er udvalgt til det lokale grandprix Vibdir 2022. Tidligere Eurovision vinder Jamala er blandt dommerne.

Det lokale ukrainske grandprix Vibdir 2022 afholdes i eftermiddag kl. 17:30 danske tid med Maria Efrosinina som vært og Timur Miroshnychenko som green room vært.

Ud af 284 indsendte bidrag har Suspilne (Natsionalna Suspilna Teleradiokompaniia Ukrainy) - tidligere UA:PBC - udvalgt de otte bidrag, der lørdag skal kæmpe om billetten til Torino i maj måned. De udvalgte er:

  1. Cloudless – All be Alright
  2. Michael Soul – Demons
  3. Our Atlantic – Moia Liubov
  4. Barleben - Hear My Words
  5. Roxolana – Girlzzz
  6. Kalush Orchestra – Stefania
  7. Wellboy – Nozzy Bossy
  8. Alina Pash – Tini Zabutykh Predkiv
Vinderen udpeges efter en traditionel 50/50% sms- og jury-afstemning. Juryen består af:

Tina Karol (Eurovision 2006)
Yurislav Lodygin (producer Suspilne)
Jamala (Eurovision vinder 2016)

Der vil være gæsteoptræden af sidste års Vibdir-vinder Go_A, ligesom de to medlemmer af juryen, Tina Karol og Jamala vil træde op.

Det vil være muligt at følge den ukrainske finale via YouTube her...

Ukraine i Eurovision Song Contest
Ukraine er et af de allermest succesfulde deltagerlande i Eurovision Song Contest. Ukraine har deltaget 16 gange siden debuten i 2003; alle seksten gange har Ukraine kvalificeret sig til finalen, hvilket ingen anden nation har præsteret. Ukraine har opnået hele 10 placeringer i top-ti.

Heraf er Ruslana's sejr i 2004 med 'Wild Dances' og Jamala's triumf i 2016 med '1944' naturligvis toppen, men derudover er det også blevet til to andenpladser og en tredjeplads. Senest blev det i Rotterdam til en 5. plads til gruppen Go_A og sangen 'Shum'.

Se alle Ukraines bidrag gennem tiderne her...

Links: Ukraine

Opdateret d. 12.2.2022