Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Hope: STEFAN jubler over sin sejr i Eesti Laul 2022

STEFAN klar til Eurovision Song Contest 2022 for Estland
Eesti Laul 2022: STEFAN snuppede Estlands billet til Torino


Dato: 13. februar 2022
Kilde: eurovision.tv
Lørdag var der finale i Eesti Laul 2022 med Maarja-Liis Ilus og Priit Loog som værter. Ti bidrag dystede om sejren, og sejrstrofæet endte i hænderne på STEFAN og han bidrag Hope, med ægte western-stemning med cowboyhat og alting. Fire tidligere vindere måtte se skuffet til.

Startfeltet i lørdagens finale i “Saku Suurhall” så således ud:

 1. Elina Nechayeva – “Remedy”
 2. Andrei Zevakin feat . Grete Paia – “What Now”
 3. Jaagup Tuisk – “Kui vaid”
 4. Elysa – “Fire”
 5. Ott Lepland – “Aovalguses”
 6. Stig Rästa – “Interstellar”
 7. Minimal Wind ft. Elisabeth Tiffany – “What To Make Of This”
 8. Stefan – “Hope”
 9. Anna Sahlene – “Champion”
 10. Black Velvet – “Sandra”

Efter første afstemningsrunde gik top tre videre til super-finalen, nemlig

 • Minimal Wind & Elisabeth Tiffany – “What To Make Of This”
 • Stefan – “Hope”.
 • Elysa – “Fire”
 • Og efter endnu en afstemningsrunde endte sejren altså hos STEFAN, med Minimal Wind (juryens favorit) og Elysa på de næste pladser. STEFAN vil altså repræsentere Estland i Eurovision 2022 i Torino i maj måned. Hope er skrevet af Stefan selv sammen med Karl-Ander Reismann.

  I startfeltet var hele fire tidligere vindere af Eesti Laul - Anna Sahlene, Stig Rästa, Ott Lepland og Elina Nechayeva - men de kunne kun se til fra sidelinien mens STEFAN rendte med laurbærrene.

  STEFAN
  24-årige Stefan Airapetjan er en armensk-estisk sanger og sangskriver, der er født i den estiske by Viljandi af Armenske forældre. Han startede at synge i en ung alder og deltog i flere sangkonkurrencer mens han stadig gik i skole. Han har deltaget i Eesti Laul to gange tidligere, i 2018 og 2019. Begge gange nåede han til finalen, men med “Hope” kunne han for første gang gå hele vejen.

  Estland i Eurovision Song Contest
  Estland har deltaget i Eurovision Song Contest 26 gange siden debuten i 1994. Det bedste resultat opnåede Estland i 2001 i København, hvor de vandt konkurrencen med Tanel Padar/Dave Benton/2XL og sangen ‘Everybody‘.

  Senest i Rotterdam fik Uku Suviste og sangen The Lucky One en 13. plads i semifinalen. Siden semifinaler blev indført i 2004 har Estland været i finalen syv ud af 17 gange.

  Se alle Estlands bidrag gennem tiderne her...

  Links: Estland

  Opdateret d. 13.2.2022