American Song Contest 2022 - NYHEDER
Kelly Clarkson og Snoop Dogg præsenterer American Song Contest 2022

NBC: American Song Contest er på trapperne med start den 21. marts
To superstjerner præsenterer American Song Contest 2022


Dato: 15. februar 2022
Kilde: eurovision.tv
For fem år siden talte alle om Asia Song Contest, men det blev aldrig til noget. Nu ser det i stedet ud til at American Song Contest kan blive til virkelighed. I hvert fald er planerne så langt fremme, at to amerikanske superstjerner Kelly Clarkson og Snoop Dogg er annonceret som værter for showet, der efter planen løber over de amerikanske tv skærme på NBC i marts, april og maj måned.

Efter at Christer Björkmann har sluppet tøjlerne i Melodifestivalen, og er taget til USA, er der for alvor kommet gang i sagerne. ‘American Song Contest’ bliver executive produceret af Audrey Morrissey, Anders Lenhoff, Christer Björkman, Peter Settman, Ola Melzig, og Gregory Lipstone sammen med Propagate’s Ben Silverman og Howard T. Owens.

Det hele vil efter planen løbe af stabelen med start den 21. marts og finale den 9. maj - dagen før første semifinale i Eurovision Song Contest. Der bliver deltagelse af samtlige 50 amerikanske stater, fem territorier samt Washinton D.C. De fem territorier er American Samoa, Guam, Northern Mariana Islands, Puerto Rico, og Virgin Islands.

Vinderen af konkurrencen bliver kåret som "Best Original Song".

De deltagende stater inddeles i fem kvartfinale regioner (10 stater og et territorium i hver), og derefter afvikles semifinaler og finale som vi kender det fra Eurovision Song Contest. Den nærmere opdeling findes på et senere tidspunkt.

Det foreløbige program ser således ud: Mandag den 21. marts - kvartfinale region New York
Mandag den 28. marts - kvartfinale region Florida
Mandag den 4. april - kvartfinale region Illinois
Mandag den 11. april - kvartfinale region Texas
Mandag den 18. april - kvartfinale region Californien
Mandag den 25. april - Semifinale I
Mandag den 2. maj - Semifinale II
Mandag den 9. maj - Finale

Alle udsendelser vil efter planen blive sendt fra Universal Studios Lot i Universal City, Californien.

Den 15. december 2021, sendte NBC en promotional video for American Song Contest på deres Twitter konto: "The biggest live music event America has ever seen, with songs from all genres competing". Og den 13. februar under Super Bowl LVI halftime show blev Clarkson og Snoop Dogg annonceret som værter for showet.

Opdateret d. 18.2.2022