Melodi Grand Prix 2022 - Nyheder
Gruppen REDDI med Ihan, Siggy, Agnes og Ida har startnummer syv i dansk Melodi Grand Prix

Patrick Dogan starter showet og Juncker er sidste mand på scenen
Her er startrækkefølgen i dansk Melodi Grand Prix 2022


Dato: 21. februar 2022
Kilde: dr.dk/grandprix
DR har løftet sløret for startrækkefølgen i dansk Melodi Grand Prix 2022. Det har de gjort via DR Grand Prix app'en, hvor de otte bidrag er listet med henblik på at man allerede fra den 28. februar kan stemme på sin(e) favorit(ter). Patrick Dogan er først ud og Juncker lukker og slukker.

DR frigav i fredags den opdaterede og reviderede udgave af DR Grand Prix app'en, hvor man kan stemme på deltagerne i både DMGP og MGP 2022. Og her finder man listen over de otte bidrag, opført i rækkefølge med de numre man kan stemme med.

  1. Vinden suser ind - Patrick Dorgan
  2. Hallelujah - Conf3ssions
  3. En skønne dag - Der var engang
  4. Rave med de hårde drenge - Fuld effekt
  5. Let Me Go - Josie Elinor & Jack Warren
  6. Happy Go Lucky - Morten Filipsen
  7. The Show - REDDI
  8. Kommet for at blive - Juncker
Hvis du allerede har DR Grand Prix app'en fra sidste år, skal du huske at opdatere den, for at få de nye oplysninger med.

Læs mere om afstemning her...

Hvad betyder startrækkefølgen?
Mange spekulerer meget over, om startrækkefølgen har en betydning for det endelige resultat. De søde kolleger på Good Evening Europe har således undersøgt, hvilket startnummer der har vundet det danske Melodi Grand Prix de seneste år (2010-2021), og de har noteret sig at startnummer 1 og 5 ikke har vundet de seneste 12 år.

Jeg kan supplere med at startnummer 1 i perioden FØR 2010 har vundet fem gange - senest Brdr. Olsen i 2000. Og startnummer fem har taget fuld gevinst to gange - i 1978 og 1980.

Startnummer 'sidst' uanset antal sange har vundet i alt ni gange; i perioden 2001-2009 vandt startnummer 10 således fem gange.

Hvorfor er der kun otte sange med?
Der har faktisk ikke altid været 10 sange med i dansk Melodi Grand Prix. Det er faktisk først fra 1982 at ti bidrag blev 'normalen' - før da varierede antallet fra fem i 1962 og 1981 - og helt op til 17 sange i 1979.

Men hvorfor HAR man så kun otte sange med i år og sidste år? I 2021 man gav udtryk for, at det handlede om manglende publikumsindtægter. I år - tja, det virker nærmest som om DR gerne vil slippe så nemt om deres 'forpligtelse' omkring dansk Melodi Grand Prix som muligt.

Hvem er favoritter?
Danske Spil har sat sine start-odds på de otte sange i dansk Melodi Grand Prix; og tre sange har lige pt distanceret sig fra de fem andre. Men oddssætter ved Danske Spil Peter Emmike Rasmussen understreger, at favoritværdigheden kan nå at ændre sig inden selve konkurrencen.

I skrivende stund det danske Melodi Grand Prix ud til at det bliver en dyst mellem Conf3ssions og REDDI - og med Fuld effekt som en dark horse.

Odds pr. 21. februar 12:00:


Opdateret d. 21.2.2022