Melodi Grand Prix 2022 - Nyheder
Jyske Bank Boxen i Herning lægger igen i år scenegulv til dansk Melodi Grand Prix

Hvem skal efterfølge Fyr & Flamme og synge for Danmark i maj måned?
I aften kl. 20:00: Hvem vinder dansk Melodi Grand Prix 2022?


Dato: 5. marts 2022
Kilde: dr.dk/grandprix
Så skal vi til det igen. I aften kårer vi årets danske mester i popmusik, når det danske Melodi Grand Prix løber af stabelen i Jyske Bank Boxen i Herning kl. 20:00. Otte bidrag dyster om titlen, og bookmakerne har deres øjne rettet mod tre af disse.

"Det bliver en gruppe!"

Bookmakerne er ikke i tvivl, når de skal forudsige aftenens vinder i Herning. De mener, at tre af de otte bidrag har den største chance for succes - og alle tre sange leveres af en gruppe.

Aftenens startfelt ser således ud: • Patrick Dorgan - Vinden suser ind
• Conf3ssions - Hallelujah
• Der var engang - En skønne dag
• Fuld Effekt - Rave med de hårde drenge
• Josie Elinor & Jack Warren - Let Me Go
• Morten Filipsen - Happy Go Lucky
• REDDI - The Show
• Juncker - Kommet for at blive

Du kan høre de otte bidrag her...

Det bidrag, som bookmakerne har størst tiltro til, er gospelpopgruppen Conf3essions, bestående af søskendeparret Tobias og Sara Callesen samt veninden Laura Lindell. De giver i skrivende stund pengene 2,75 gange igen.

På de næste pladser følger rockbandet REDDI (Ihan, Siggy, Agnes og Ida) og rave-drengene i Fuld Effekt (Zacdaddy, Beefsupreme, Spytclaus samt DJ Speakr). De giver henholdsvis odds 3,00 og 3,75 for en sejr til deres respektive bidrag.

Men er bookmakerne hos Danske Spil så til at stole på?

"Vi plejer at være ret gode til at ramme plet med vores odds," fortæller Peter Emmike, der er oddssætter hos Danske Spil, forud for finalen.

Sidste år fik Danske Spil således også ret, da de vurderede, at Fyr og Flamme ville vinde Dansk Melodi Grand Prix 2021. De ramte også plet med Leonora i 2019. Men forrige år ramte de ved siden af, da de vurderede, at de senere vindere Ben & Tan ville ende på en andenplads.

"Som det ser ud nu, spår jeg en tæt duel mellem Conf3ssions og Reddi. Men det kommer an på, hvilken af de to sange, der præsterer sig bedst på scenen. Én ting er at høre en sang på Spotify, noget andet er deres performance på scenen. Det er der ofte forskel på, og det kan gå hen og blive meget afgørende," slutter Peter Emmike.

Ihan fra bandet REDDI har jo prøvet hele hurlumhejet omkring det danske Melodi Grand Prix før. Det var i 2012, hvor hun var med til at vinde det hele sammen med Soluna Samay og sangen Should've Known Better.

Sådan stemmer du...

Husk at følge med i, hvordan det går Conf3ssions, Reddi og alle de andre, når Dansk Melodi Grand Prix ruller over tv skærmen i aften klokken 20:00 på DRTV og DR1.


Opdateret d. 5.3.2022