Melodi Grand Prix 2022 - Nyheder
Det blev rockgruppen REDDI, der rendte med sejrs trofæet ved dansk Melodi Grand Prix

Irhan bag trommerne gjorde det igen - fuld gevinst ved Melodi Grand Prix 2022
REDDI vandt i Herning og er klar til Torino i maj måned


Dato: 9. februar 2022
Kilde: dr.dk/grandprix
Det blev pige-rockgruppen REDDI, der rendte med sejrs trofæet, da dansk Melodi Grand Prix blev afviklet lørdag aften i Jyske Bank Boxen i Herning. Med 37% af stemmerne fik de akkurat sneget sig foran de to andre super-finalister, Conf3ssions og Josie & Jack, der fik henholdsvis 32 og 31%.

Otte sange var med i startfeltet, da dansk Melodi Grand Prix blev afviklet lørdag aften i Jyske Bank Boxen i Herning, her med de tre super-finalister med fed skrift:

• Patrick Dorgan - Vinden suser ind
• Conf3ssions - Hallelujah
• Der var engang - En skønne dag
• Fuld Effekt - Rave med de hårde drenge
• Josie Elinor & Jack Warren - Let Me Go
• Morten Filipsen - Happy Go Lucky
• REDDI - The Show
• Juncker - Kommet for at blive

Efter første afstemningsrunde gik top tre videre til super-finalen - og det blev altså Conf3ssions, REDDI og duoen Josie & Jack, der snuppede de tre pladser.

Som noget nyt kunne man allerede begynde at stemme fra mandag den 28. februar. Og disse tidlige stemmer, alene baseret på radio-udgaven af de otte sange, gav faktisk en plads i superfinalen til Fuld effekt i stedet for Josie & Jack - men da aftenens stemmer fra henholdsvis DR's grandprix-app og sms-stemmerne blev talt med, måtte de fire rappere overlade den tredje finaleplads til REDDI.

I super-finalen var alle tælleværk nulstillet, så det kun var aftenens nye sms- og app-stemmer der talte med.

På forhånd var Conf3ssions udpeget som den helt store favorit af både bookmakere, fans og målt på antallet af spotify-streaminger. Men på aftenen var det så afgjort de fire piger i REDDI der kom bedst ud over scenekanten og dermed hev sejren i land.

Vindersangen er skrevet af Ihan Haydar, Siggy Savery, Julia Fabrin, Chief 1 og Remee Jackman. Det er fjerde gang at Chief 1 vinder det danske grandprix som sangskriver, og det er anden gang at Ihan Haydar bag trommerne er med til at vinde danske Melodi Grand Prix. Det gjorde hun også i 2012 sammen med Saluna Samay.

Vinder-gruppen består af danske Ihan og Siggy samt svenske Agnes og Ida.


Opdateret d. 6.3.2022