Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Andromache Dimitropoulou klar for Cypern ved Eurovision Song Contest 2022

Éla er skrevet af Alex P og Giorgos Papadopoulos
Som rygterne forudsagde bliver det Andromache for Cypern


Dato: 10. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Andromache vil repræsentere Cypern ved Eurovision Song Contest 2022 med sangen “Éla”, der er skrevet af blandt andre Alex P og Giorgos Papadopoulos.

Den græsk-tyske sanger Andromache (Andromache Dimitropoulou) blev tirsdag eftermiddag afsløret som den cypriotiske repræsentant ved Eurovision 2022. Andromache er valgt internt i CyBC til at repræsentere Cypern med sangen “Éla” (Kom) i maj måned. Den officielle video havde premiere på Cyperns tv RIK 1. Sangen indeholder græsk tekst, og er dermed den første cypriotiske bidrag siden 2013 med tekst på græsk.

Videoen kan ses på Panik Record's hjemmeside her... - den skulle komme på You Tube etc. den 11. marts.

Video er på vej

“Éla” har ikke færre end ti ophavsmænd, nemlig Alex P, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Giorgos Papadopoulos, Robert Uhlmann, Viktor Svensson og Yll Limani.

Alex P har tidligere skrevet fem bidrag til Eurovision Song Contest: Grækenland (2007), Azerbaijan (2009) og Cypern (2012, 2018 and 2019). Arash repræsenterede Azerbaijan sammen med Aysel i 2009 med “Always”

Andromache
Andromache Dimitropoulou er en græsk-tysk sanger. Hun deltog i den anden sæson af The Voice Grækenland.

Cypern i Eurovision Song Contest
Cypern debuterede i Eurovision Song Contest i 1981 med en sjetteplads til gruppen Island og sangen 'Monica'. Siden er det blevet til i alt 37 forsøg på Eurovision-scenen med en andenplads i 2018 til Eleni Foureira og Fuego som bedste resultat.

Senest blev det til en 16. plads i finalen for Elena Tsagrinou med El Diablo

Se alle Cyperns bidrag gennem tiderne her...

Links: Cypern

Opdateret d. 10.3.2022