Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Miss You: Her er Belgiens bidrag til Eurovision Song Contest 2022

Miss You - her er Belgiens bidrag til Eurovision Song Contest 2022
Jérémie Makiese frigiver video til Eurovision 2022 bidrag


Dato: 10. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Tirsdag formiddag fik vi frigivet Belgiens bidrag til Eurovision Song Contest 2022. Jérémie Makiese vil synge sangen 'Miss You' i Torino i maj måned.

I Belgien går det på skift mellem to kanaler at vælge landets repræsentant til Eurovision. Og efter at VRT i 2020 (og igen i 2021) valgte Hoverphonic, var det i år RTBFs tur. Og de valgte altså den 21-årige Jérémie Makiese, der vandt dette års udgave af Voice Belgique; han skal altså følge efter Hooverphonic og sangen The Wrong Place.

Jérémie Makiese
Jérémie er 20 år og kommer fra Berchem; han studerer geologi og elsker at spille fodbold i sin fritid. Han deltog i Voice Belgique ir, den wallonske udgave af The Voice, som en del af Beverly Jo Scott’s team. Under den første audition vendte alle fire coashes rundt for ham, og han endte med at vinde hele konkurrencen, idet han fik 53% af stemmerne i finalen. Hans stil fokuserer på soul og RnB, og han synger både på fransk og engelsk.

Belgien i Eurovision Song Contest
Belgien deltog første gang i debut-året 1956 og har i alt været med 63 gange. De har vundet konkurrencen en enkelt gang, nemlig da den dengang kun 13-årige Sandra Kim i 1986 triumferede med 'J'Aime La Vie'. Derudover er det blevet til to andenpladser.

De sidste ti år har Belgien nået finalen fem gange; senest i Rotterdam blev det til en 19. plads i finalen for Hooverphonic med sangen The Wrong Place.

Se alle Belgiens bidrag gennem tiderne her...

Links: Belgien

Opdateret d. 10.3.2022