Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Sam Ryder klar for UK til Eurovision Song Contest 2022

Sam Ryder har fået den britiske billet til Eurovision Song Contest 2022
Space Man: Her er Storbritanniens bidrag til Eurovision 2022


Dato: 10. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Det bliver Sam Ryder for Storbritannien i Eurovision 2022. Det blev afsløret her til formiddag.

BBC har torsdag formiddag afsløret, at Sam Ryder vil synge for United Kingdom ved den 66. udgave af Eurovision i Torino, Italien. Han blev valgt internt i BBC, der har samarbejdet med TaP Music om at vælge årets britiske bidrag. I januar meldte TaP ud, at “et utroligt mix af både etablerede, upcoming og helt nye talenter” var blandt de artister, de arbejdede med.

Sangen er skrevet af Sam Ryder selv i samarbejde med Amy Wadge og Max Wolfgang.

Sam Ryder
Sam Ryder blev berømt på TikTok, hvor han har samlet hele 12 millioner følgere for hans cover numre af blandt andre Adele og Justin Bieber.

Storbritannien i Eurovision Song Contest
Storbritannien debuterede i 1957 og har deltaget 63 gange tidligere, men har haft mere end almindelig svært ved at opnå top-resultater de seneste år. Den seneste placering i top ti ligger således tilbage i 2009, og det store pop-land har ikke vundet konkurrencen siden 1997 (Katrina & The Waves med 'Love Shine A Light').

I alt er det dog blevet til fem førstepladser og femten andenpladser. Senest blev det i Tel Aviv til en 26. plads til Michael Rice med nummeret 'Bigger Than Us' og samme placering fik James Newman i 2021 med 'Embers'

Se alle Storbritanniens bidrag gennem tiderne her...

Links: Storbritannien

Opdateret d. 10.3.2022