Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Sigga, Beta & Elín vinder Sönvakeppnin 2022 med Með hækkandi sól

Söngvakeppnin 2022 fandt en vinder for Island
Með hækkandi sól: Sigga, Beta & Elín klar til Eurovision 2022


Dato: 13. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Finalen i Söngvakeppnin 2022 blev afviklet lørdag aften, hvor fem bidrag dystede om den islandske billet til Torino i maj måned. Efter to afstemningsrunder endte Sigga, Beta & Elín som vindere, mens Reykjavikurdaetur måtte tage til takke med andenpladsen.

Startfeltet i Söngvakeppnin 2022 så således ud:

 • Katla – Þaðan af
 • Amarosis – “Don’t you know”
 • Reykjavikurdaetur – Turn This Around
 • Stefán Óli – Ljósið
 • Sigga, Beta & Elín – Með hækkandi sól
 • Efter første runde gik 'Reykjaviks døtre' og Sigga, Beta og Elín videre til superfinalen, hvor det alene var de islandske tv-seere, der havde magten og de endte altså med at pege på sangen Með hækkandi sól som vinder af Söngvakeppnin 2022.

  Tre af aftenens fem finalister stillede op med den islandske udgave af deres bidrag, det var kun Reykjavikurdaetur og wildcard'et Amarosis, der skiftede til engelsk.

  Sigga, Beta & Elín
  -

  Island i Eurovision Song Contest
  Island debuterede i Eurovision Song Contest i 1986 og har i alt været med 33 gange. Island har endnu ikke vundet konkurrencen, men to gange har det været snublende nær, nemlig i 1999 (Selma - All Out Of Luck) og 2009 (Yohanna - Is It true), hvor det begge gange er blevet til en andenplads.

  I perioden fra 2008 til 2014 kom Island hvert år til finalen, men de efterfølgende fire år lykkedes det ikke for Island. Senest blev det dog til både finaleplads og en imponerende fjerdeplads i finalen for Daði and Gagnamagnið og sangen 10 Years.

  Se alle Islands bidrag gennem tiderne her...

  Links: Island

  Opdateret d. 13.3.2022