Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
I Am What I Am: Emma Muscat skifter bidrag til Eurovision Song Contest 2022

Emma Muscat rejser til Eurovision i Torino med et nyt bidrag: "I Am What I Am"
Malta skifter bidrag - to danske sangskrivere til Eurovision


Dato: 14. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Der er sket ting og sager i Malta, siden Emma Muscat vandt det lokale grandprix med sangen Out of Sight. I dag afslører den unge maltesiske sangerinde, at hun vil rejse til Torino i maj med en helt anden sang - skrevet af to danske sangskrivere, Stine Kinck og Julie Aagaard.

Siden Emma Muscat vandt ESCM med det oprindelige bidrag "Out of Sight", har der været flere indikationer på, at Malta ville ændre sang. I dag blev det så en realitet da sangen "I Am What I Am" blev præsenteret som det nye maltesiske bidrag. Sangen er nemlig skrevet af danske Julie Aagaard og Stine Kinck sammen med den svenske producer Dino Medanhodzic og sangeren selv.

Det er ikke første gang, at Malta skifter 'hest midt i vadestedet'. I 2016 vandt Ira Losco det lokale grandprix med sangen 'Chameleon', men det blev i stedet sangen 'Walking on Water' der blev det maltesiske bidrag i Globen i Stockholm det år.

Det nye bidrag blev skrevet på en sangskrivercamp på Mallorca sidste år, fortæller Anders Fredslund-Hansen, der er manden bag campen: "Vi skrev den på International Eurovision Camp i Palma i august, og vi vidste med det samme, at det var en særlig opløftende sang med masser af power og håb", udtaler han til Eurosong DK.

Tilsyneladende skete det hele efter at malteserne selv efterspurgte hjælp. Ifølge Anders Fredslund-Hansen kom der en henvendelse fra den maltesiske 'Head of Delegation', og efter at de havde udvekslet et par forslag endte "I Am What I Am" som den foretrukne sang. "Sangen blev justeret til artisten, bl.a. med klaver i stedet for guitar i intro og vers, da Emma Muscat er en rigtig dygtig pianist og en fænomenal sanger", fortæller Anders Fredslund-Hansen til Eurosong DK.


De to danske sangskrivere på "I Am What I Am", Julie Aagaard og Stine Kinck

Anders Fredslund-Hansen har tidligere stået bag vindere som Leonora (Love Is Forever) og Ben & Tan (Yes), og i 2013 var han med til at vinde hele molevitten i form af Emmelie de Forest og Only Teardrops.

Julie Aagaard er en flittig sangskriver i grandprix sammenhæng - hun skrev fx "Let Me Go" i årets danske Grand Prix, ligesom hun havde en finger med i hele to af bidragene i den svenske Melodifestivalen. Stine Kinck deltog selv i det danske Melodi Grand Prix i 2011 med sangen Hvad Hjertet Lever Af, der endte som nummer tre efter A Friend i London og Anna Noa.

Spændende bliver det, når de to 'danske' bidrag, REDDI med The Show og Emma Muscat med I Am What I Am, mødes i Torino i maj måned. Det kan dog tidligst blive i finalen, da Malta og Danmark er i hver sin semifinale.

Malta i Eurovision Song Contest
Malta deltog første gang i Eurovision Song Contest i 1971 og har i alt deltaget 33 gange. Malta har stadig deres første sejr til gode. De seneste år har Malta haft meget svært ved at begå sig i toppen, men tidligere i 2002 (Ira Losco) og i 2005 (Chiara) blev det dog til to andenpladser.

Senest blev det i Rotterdam 2021 endda til en flot sjetteplads i finalen for Destiny og Je me casse.

Se alle Maltas bidrag gennem tiderne her...

Links: Malta

Opdateret d. 17.3.2022