Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Fade to Black: Nadir frigiver sit bidrag til Eurovision Song Contest 2022

Det 40. og sidste bidrag til Eurovision 2022 er nu på plads - med dansk sangskriver
Azerbaijans bidrag Fade to Black fuldender årets startfelt


Dato: 21. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Med frigivelsen i dag af Azerbaijans bidrag, har vi nu hele startfeltet til Eurovision Song Contest 2022 på plads. Det 40. og sidste bidrag i år blev Azerbaijan's bidrag, der som bekendt leveres af Nadir Rüstemli; sangen hedder Fade to Black og den har danske Thomas Steengaard som en af sangskriverne.

Danske Thomas Steengaard er én af sangskriverne på årets bidrag fra Azerbaijan, der i dag blev frigivet og fuldender årets startliste. Sangen, der hedder Fade to Black og som bekendt synges af 22-årige Nadir Rüstemli, er skrevet af Andreas Stone, Anderz Wrethov, Sebastian Schub og altså Thomas Stengaard.

Thomas var én af sangskriverne på Emmelie's Eurovision vinder fra 2013, Only Teardrops, men har også leveret flere andre Eurovision bidrag, bl.a. både Cyperns bidrag El Diablo og San Marinos bidrag Adrenalina, begge fra 2021. Svenske Andreas var en af sangskriverne bag John Lundviks 2019 bidrag, Too Late for Love.

Læs også: Nadir Rüstemli valgt til Eurovision 2022

Du kan se hele startfeltet til Eurovision Song Contest her....

Nadir Rüstemli
Den 22-årige Nadir Rüstemli er født i Salyan. Han blev som nævnt kendt, da han vandt den anden sæson af The Voice of Azerbaijan, der sluttede for mindre end to måneder siden. Nadir blev coached af Azerbaijan’s Eurovision 2011 vinder Eldar Gasimov, der altså ledte Nadir til sejr.

Undervejs havde Nadir rigelig muligheder for at vise sine Eurovision færdigheder på The Voice. Han leverede blandt andet sin egen udgave af Duncan Laurence’s Eurovision 2019 vinder sang “Arcade”, ligesom han fremførte maNga’s 2010 rock bidrag “We Could Be the Same”.

Azerbaijan i Eurovision Song Contest
Azerbaijan debuterede i Eurovision Song Contest i 2008, og har kun misset en enkelt finale. Hele syv ud af tretten gange er Azerbaijan endt i top ti.

Senest blev det til en skuffende 21. plads - men dog en finaleplads - i Rotterdam for Samira Effendi med nummeret 'Mata Hari'.

Se alle Azerbaijans bidrag gennem tiderne her...

Links: Azerbaijan

Opdateret d. 21.3.2022