Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Store problemer med scene-konstruktionen ved Eurovision Song Contest 2022

Store problemer i Torino med årets Eurovision-scene
Den store scene-konstruktion kan ikke bevæge sig som ønsket


Dato: 6. maj 2022
Kilde: Eurosong tv
Få dage inde i prøveforløbet i Pala Olimpico er det helt store samtaleemne ikke de mange deltagerlande - men i stedet den ellers imponerende scene. Der er nemlig opstået store problemer med den metal-konstruktion, der former en sol - og som er det bærende element midt i det hele.

Oprindeligt skulle konstruktionen bevæge sig rundt og danne forskellige mønstre under de forskellige bidrag. Fx er den ene side belagt med LED-skærme, mens den anden er domineret af regulære lamper. Nu viser det sig, at "solen" simpelthen ikke kan bevæge sig rundt i det tempo, som arrangørerne havde håbet - og dermed ikke nå at blive klar til næste sang.

Derfor har EBU nu valgt, at kun siden med lamperne skal vende ud mod publikum, så alle 40 bidrag får samme "behandling".

Det kommer bl. a. til at gå ud over det danske indslag, som oprindeligt skulle have benyttet LED-siden. Derfor har den danske delegation måtte lave om i grafik og opstilling på rekordtid for at tilpasse sig de uventede forhold.

Endnu værre står det til for andre nationer, som oprindeligt havde tænkt solens bevægelighed ind i koreografi og kameragange. Det gælder bl. a. lande som Litauen og Holland, som nu må lave væsentligt om i kameragange - noget som ellers har ligget fast i månedsvis for solisterne.

Fejlen med konstruktionen opstod for blot tre dage siden, og det er ikke muligt at rette op på katastrofen for EBU. Om solens bevægelighed kan bruges ved showets intro, pauseunderholdning eller afstemning er endnu usikkert.

Årets Eurovision-scene er designet af Francesca Montinaro, som står bag adskillige San Remo-scener. Scenen er således et rent italiensk anliggende, og det er første gang siden 2016, at Eurovision-scenen ikke er designet af tyske Florian Wieder.

Danske REDDI på scenen i Pala Olimpico

Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 6.5.2022