Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Alessandro Cattelan, Mika og Laura Pausini byder velkommen til Eurovision Song Contest 2022

Torino byder velkommen - bliver det Ukraine, Sverige eller Storbritannien?
I aften kl. 21:00: 'Le Gran Finale' i Eurovision Song Contest


Dato: 14. maj 2022
Kilde: eurovision.tv
I aften kl. 21:00 vil de tre værter, Laura Pausini, Alessandro Cattelan og Mika, byde os velkommen til den 66. udgave af Eurovision Song Contest. 25 bidrag skal dyste om retten til at kalde sig Europa-mestre i pop-musik. De fleste mener, at Ukraine vil trække det længste strå i den dyst, men også Sverige, Storbritannien, Spanien og værtslandet Italien vil blande sig i striden.

For første gang i rigtig mange år ser det ud til at medlemmer af 'The Big Five' vil blande sig i topstriden i Eurovision Song Contest. Både Storbritannien, Spanien og værtslandet Italien nævnes som kandidater til den endelige topplacering. Frankrig tippes til en midterplacering, mens kun Tyskland ser ud til at ende på en af de kedelige pladser i bunden.

Men man kan ikke komme uden om, at krigs-hærgede Ukraine er årets top-favorit. De vil uden tvivl få rigtig mange sympati-stemmer og vil formentlig vinde tele-afstemningen blandt de europæiske og australske tv-seere. Spørgsmålet er om juryerne også vil belønne Kalush Orchestra og sangen “Stefania”.

Mit personlige bud på en vinder er Sverige, der med Cornelia Jacobs og sangen 'Hold Me Closer' igen igen levere en væskeægte Eurovision-pop-banger, der uden tvivl vil lande i top 5. Som broder-folket har gjort syv gange de seneste ti år.

Alle de nordiske lande - pånær Danmark - har kvalificeret sig til aftenens finale.

Norge har faktisk tre chancer for triumf - deres eget bidrag med de spektakulære gule ulve med “Give That Wolf a Banana”, mens der også er norsk deltagelse i Grækenlands og Tjekkiets bidrag. Bedst placeret blandt disse hos bookmakerne i græsk-norske Amanda Georgiadi Tenfjord med sangen “Die Together”.

Finland, med aftenens uden tvivl på forhånd mest kendte deltagere, rock gruppen The Rasmus, er tippet en placering lige under top ti med “Jezebel”, mens Island med de tre søstre Systur og sangen “Með hækkandi sól” formentlig må tage til takke med en placering i den kedelige ende til højre på score-boardet.

Aftenens startfelt ser således ud:

 1. Tjekkiet: We Are Domi – “Lights Off”
 2. Rumænien: WRS – “Llámame”
 3. Portugal: Maro – “Saudade, saudade”
 4. Finland: The Rasmus – “Jezebel”
 5. Schweiz: Marius Bear – “Boys Do Cry”
 6. Frankrig: Alvan & Ahez – “Fuelnn”
 7. Norge: Subwoolfer – “Give That Wolf a Banana”
 8. Armenien: Rosa Linn – “Snap”
 9. Italien: Mahmood & Blanoc – “Brividi”
 10. Spanien: Chanel – “Slo Mo”
 11. Nederlandene: S10 – “De diepte”
 12. Ukraine: Kalush Orchestra – “Stefania”
 13. Tyskland: Malik Harris – “Rockstars”
 14. Litauen: Monika Liu – “Sentimentai”
 15. Azerbaijan: Nadir Rustamli – “Fade to Black”
 16. Belgien: Jérémie Makiese – “Miss You”
 17. Grækenland: Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together”
 18. Island: Systur – “Með hækkandi sól”
 19. Moldova: Zdob si Zdub and Advahov Brothers – “Trenuletul”
 20. Sverige: Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer”
 21. Australien: Sheldon Riley – “Not the Same”
 22. United Kingdom: Sam Ryder – “Space Man”
 23. Polen: Ochman – “River”
 24. Serbien: Konstrakta – “In corpore sano”
 25. Estland: Stefan – “Hope

Åbningsnummeret i Le Gran Final, “The Sound of Peace” vil bestå af rock musikerne The Rockin’ 1000, der har verdens-rekorden for det største optrædende rock band; derudover vil aftenens værter Laura Pausini, Alessandro Cattelan og Mika optræde.

Grammy Award vinder Laura Pausini vil også synge et medley af sine største hits, under ledelse af musical director Paolo Carta.

De regerende Eurovision champions Måneskin vil også være tilbage i den store finale, hvor de optræder med deres nyeste sang “Supermodel”.

50% af stemmerne er allerede blevet leveret af de 40 fem-mands juryer fra alle de deltagende lande; det skete under og efter gårsdagens jury-finale. I aften bliver alle disse stemmer så afsløret, inden de europæiske og australske tv-seere afgør det hele med deres tele-stemmer.

Se Le Gran Final i aften fra kl. 21:00. Showet forventes at slutte lige før kl. 01:00. Som altid kan du følge med på DR1 eller på dr.dk.

Ukraine er storfavorit til at vinde Eurovision Song Contest 2022.

Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 14.5.2022