Junior Eurovision 2022 - Nyheder
Mariam Bigvava vandt Ranina
..Mariam Bigvava skal repræsentere Georgien i Junior Eurovision 2022

Mariam vil repræsentere Georgien i Junior Eurovision 2022


Dato: 20. juni 2022
Kilde: eurovoix.com
Georgien har som første land fundet deres repræsentant til Junior Eurovision 2022. Det bliver 11-årige Mariam Bigvava, der snuppede billetten til Yerevan i kamp med tre andre finalister. Junior Eurovision 2022 afholdes den 11. december.

Nu har det første deltagerland fundet deres repræsentant; det bliver 11-årige Mariam Bigvava, der vandt finalen i den lokale konkurrence Ranina foran sine tre konkurrenter. De tre øvrige finalister var Nikoloz Kharati, Vache Ghviniashvili og Oto Bazerashvili, og det er femte år i træk at talent-konkurrencen Ranina anvendes til at finde Georgiens Eurovision deltager.

Den 11-årige artist vil frigive sit bidrag til Junior Eurovision på et senere tidspunkt; sangen vil blive skrevet af et hold professionelle sangskrivere.

Opd. 8. november 2022: Mariam frigiver sit bidrag: "I Believe"

Selv om det ikke er en fast regel, at vinderlandet i Junior Eurovision også skal arrangere næste års udgave af konkurrencen, har det nu været tilfældet de seneste tre år; og den tradition holdes der fast i, da Armenien i december måned blev annonceret som værtsnation for Junior Eurovision Song Contest 2022.

Junior Eurovision 2022 bliver afholdt i Yerevan søndag den 11. december - i Karen Demirchyan Sports & Concerts Complex, det samme sted hvor Armenien afholdt Junior Eurovision i 2011. Foreløbig har bare 11 lande meldt sig på banen som deltagere; du kan se listen her...

Udover Georgien er også Holland i gang med at finde deres repræsentant. Det sker i Junior Songfestival, der har finale den 24. september. Ud af 23 håbefulde artister, der har deltaget i en række auditions, har AVROTROS nu udvalgt 14 unge artister, der skal deltage i finalen - enten som solister eller som en deltager i en duo eller gruppe.

Ayana repræsenterede Holland i Junior Eurovision 2021

Junior Eurovision 2021Opdateret d. 8.11.2022