Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Glasgow nævnes som mulig værtsby for Eurovision Song Contest 2023

Eurovision 2023 - bliver det Birmingham, Glasgow, Brighton eller Liverpool?
En række britiske byer byder sig til som vært for Eurovision


Dato: 20. juni 2022
Kilde: eurovision.tv
Efter at EBU i en pressemeddelelse fredag afskrev Ukraine som værtsland for Eurovision, og samtidig meddelte at man forhandlede med britiske BBC om at overtage tjansen, har en lang række britiske byer budt ind på at være værtsby for verdens største sangkonkurrence. Men også belgiske Bruxelles nævnes som en mulighed.

European Broadcasting Union (EBU) har bekræftet, at de nu vil påbegynde diskussioner med BBC omkring muligheden for at Storbritannien, og dermed BBC som broadcaster, kunne overtage tjansen som vært for Eurovision 2023. Flere nævner i den forbindelse muligheden for, at skotske Glasgow kunne være et godt bud som en værtsby.

Glasgow
Glasgow vil kunne opfylde de fleste, hvis ikke alle de krav til logistik - arena, lufthavn, hoteller etc. - som der kræves for at være værtsby for verdens største sangkonkurrence. Og samtidig har arenaen OVO Hydro allerede været 'Eurovision-arena' - nemlig i Netflix-filmen 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga'

Men som sagt byder en lang række britiske byer sig til; det gælder f.eks. London, Manchester, Liverpool og Leeds, der alle mener at de vil kunne danne en perfekt ramme om det store arrangement i maj måned.

Bruxelles
En helt anderledes løsning kunne være at flytte konkurrencen til 'Europas hovedstad', nemlig belgiske Bruxelles. Det er flere britiske medier der rapporterer, at EU arbejder på et bud på at tilbyde Bruxelles som værtsby for Eurovision Song Contest 2023.

Det er blandt andre The Guardian, der rapporterer dette. Dette bud om at Bruxelles skulle overtage værtsskabet på Ukraines vegne skulle ses som en gestus om solidaritet fra 'EU's hovedstad'. Samtidig fredag anbefalede Europa Kommisionen til Europa Rådet om at både Ukraine og Moldova kan blive tildelt kandidat status, hvilket er et vigtigt step for begge lande på deres vej til at opnå fuldt medlemsskab af EU.

Glasgow er bookmakernes favorit
Den skotske hovedstad er dog stadig det hotteste bud lige nu - og det er også bookmakernes favorit. Og den skotske Førsteminister Nicola Sturgeon var hurtigt ude med besked om, at Glasgow med glæde ville byde Eurovision velkommen, da hun tweetede: ‘We wish @Eurovision could be in Ukraine but understand that in circumstances this isn’t possible. However, I can think of a perfect venue on banks of the River Clyde!!Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 28.9.2022