Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Eurovision Song Contest 2023

UK/Ukraine 2023: Årets værtsby vil blive fundet i løbet af efteråret
Eurovision Song Contest 2023 vil blive afholdt i Storbritannien


Dato: 26. juli 2022
Kilde: eurovision.tv
Det står nu fast, at værtslandet for Eurovision Song Contest 2023 vil blive Storbritannien, og at det dermed bliver BBC, der vil stå for planlægningen og afviklingen af verdens største musikkonkurrence. Det vil dog ske i samarbejde med Ukraines UA:BPC. Værtsby og datoer er endnu ikke afsløret, men det vil ske i de kommende måneder.

BBC og Storbritannien har accepteret EBU’s invitation til at være vært ved den den 67. udgave af Eurovision Song Contest, der skal afholdes i maj måned næste år.

På gund af den igangværende væbnede konflikt mellem Rusland og Ukraine, vil vinderen af Eurovision 2022 ikke blive vært næste år, da det ikke var muligt at garantere sikkerheden for de mange tusind besøgende artister, delegationsmedlemmer, journalister og fans. Den ukrainske tv-station UA:PBC og britiske BBC er derfor blevet enige om at det kommende Eurovision 2023 vil blive afholdt i Storbritannien.

BBC og UA:PBC vil i samarbejde sørge for at indarbejde en række ukrainske elementer i næste års konkurrence. Eurovision Song Contest 2023 og det officielle logo vil blive afsløret på et senere tidspunkt, men vil være sammensat af elementer og karakteristika fra både værtslandet for Eurovision 2023, Storbritannien, og vinderen af Eurovision 2022, Ukraine.

Ukraine vil som vinder af Eurovision 2022 være kvalificeret direkte til finalen næste år, ligesom Storbritannien som værtsland - og i øvrigt som en del af BIG 5 landene (Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien) også er finaleklar på forhånd.

Det vil blive niende gang at Storbritannien er vært for konkurrencen, og i øvrigt femte gang at Storbritannien træder ind som værtsland som afløser for at andet land. Det skete også i 1960 (for Holland), 1963 (Frankrig), 1972 (Monaco) og 1974 (Luxembourg).

BBC og EBU vil officielt sparke gang i søgningen efter en værtsby i denne uge, idet de inviterer interesserede byer til officielt at indsende deres ansøgning. En lang række britiske byer har allerede vist interesse for at være vært for verdens største musikkonkurrence næste år; det gælder således:

Manchester
London
Glasgow
Aberdeen
Bristol
Cardiff
Sheffield
Leeds
Newcastle
Birmingham
Brighton
Belfast
Liverpool
Nottingham
Wolverhampton

I alt 21 lande har på nuværende tidspunkt vist interesse for at deltage i Eurovision Song Contest 2023. Det endelige deltagerantal forventes at blive omkring 40.

Se listen over deltagerlande her...

Storbritannien i Eurovision Song Contest
Storbritannien debuterede i 1957 og har i alt deltaget 64 gange, men har haft mere end almindelig svært ved at opnå top-resultater de seneste år. Det blev der dog rettet op på i 2022, hvor Sam Ryder blev nummer to i konkurrencen med Space Man.

Det store pop-land har ikke vundet konkurrencen siden 1997 (Katrina & The Waves med 'Love Shine A Light'). I alt er det dog blevet til fem førstepladser og ikke mindre end seksten andenpladser.

Se alle Storbritanniens bidrag gennem tiderne her...Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 28.9.2022