Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Benidorm Fest 2023

Spanien lader op til deltagelse i Eurovision Song Contest 2023
Spaniens bidrag findes i Benidorm Fest med finale 4. februar


Dato: 26. juli 2022
Kilde: eurovoix.com
Det spanske tv-selskab, RTVE, har afsløret detaljer om Benidorm Fest, der igen i 2023 skal anvendes til at finde det spanske bidrag til Eurovision. Det skete på et pressemøde i Benidorm i sidste uge.

Efter Spaniens flotte tredjeplads i dette års udgave af Eurovision Song Contest, har RTVE fået blod på tanden og går efter endnu et topresultat i næste års udgave af verdens største musikkonkurrence.

På et pressemøde i sidste uge afslørede det spanske tv-selskab således en række detaljer om Benidorm Fest 2023, der endnu en gang skal anvendes til at finde den spanske repræsentant til Eurovision Song Contest

Ligesom sidste år vil Benidorm Fest bestå af to semifinaler og en finale, der bliver afholdt i Palacio de Deportes L'Illa i Benidorm.

De tre live shows vil være med sangeren Mónica Naranjo som vært. Mónica begyndt sin kariere i 1994 og har siden opnået stor succes i både Spanien og Latinamerika; specielt med hendes 2000 hit single “Sobreviviré”. Hun optrådte i 2014 som dommer i det års spanske udtagelseskonkurrence.

Pressemøde på spansk manér i Benidorm

Programmet for Benidorm Fest 2023 vil se således ud:

29. januar – Åbningsceremoni
31. januar – SemiFinale 1
2. februar – SemiFinale 2
4. februar – Grand Final

Der vil deltage i alt 16 bidrag i konkurrencens to semifinaler, hvilket er to flere end i 2022: Af disse bidrag vil otte kvalificere sig til den store finale. Alle deltagerne vil desuden deltage i et jule-show på TVE i december måned i år.

Man forventer også at der vil være plads til flere tilskuere i The Palau Municipal d’Esports l’Illa de Benidorm end i 2022. Billetter vil koste mellem 20 og 60 € og vil blive sat til salg senere i år.

Afstemningerne i de tre shows bliver afviklet efter samme procedure som i 2022. I alle tre shows vil resultatet blive afgjort af en professional jury (50%), en demoskopisk jury (25%) og tele-stemmer (25%). Den professionelle jury bestå af spanske og internationale musik-koryfæer. Foreløbie navne er Nacho Cano (jury-formand) og Christer Björkman.

Der bliver åbnet for indsendelse af bidrag i perioden 1. september til 10. oktober. Solister skal være spanske indbyggere; i eventuelle grupper skal mindt halvdelen være bosiddende i Spanien. For sangskrivere gælder at mindst én skal være knyttet til Spanien. Sange skal skrives på mindst ét af de officielle spanske sprog - spansk, kastiliansk, katalansk, galicisk eller baskisk, men op til 40% kan dog være på et andet sprog.

Spanien i Eurovision Song Contest
Spanien har været med i Eurovision Song Contest i alt 61 gange siden debuten i 1961.

Det er blevet til to sejre, i 1968 og 1969, men i de seneste 10 år havde det været småt med top-placeringer - to tiendepladser i henholdsvis 2012 og 2014 var de bedste resultater - indtil Chanel rettede op på renoméet i 2022 med sangen SloMo, der endte på en samlet tredjeplads..

Se alle Spaniens bidrag gennem tiderne her...

Chanel repræsenterede Spanien i Eurovision 2022 efter at have vundet Benidorm FestLinks: Spanien

Opdateret d. 28.9.2022