Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Cardiff bliver ikke væretsby for Eurovision Song Contest 2023

Cardiff byder ikke ind på at blive værtsby ved Eurovision Song Contest 2023
UK 2023: 17 byer tilbage i kampen om Eurovision værtsskab


Dato: 4. august 2022
Opd.: 8. august 2022
Kilde: eurovoix.com
Som den første af de 18 britiske byer, der havde vist interesse for at blive værtsby ved Eurovision 2023, har Cardiff nu meddelt, at man ikke vil komme med et endeligt bud på værts-tjansen. Det skyldes at det ikke vil være muligt at frigive tid i den planlagte arena til begivenheden.

Den walisiske hovedstad var en af de første britiske byer, der viste interesse i at være værtsby ved Eurovision 2023. Støttet af både Cardiffs byråd og den walisiske delstats-regering, blev Millennium Stadium (Principality Stadium) bragt i spil som den største overdækkede arena i Europa og den tredjestørste i verden.

Siden det blev fastslået, at Storbritannien vil blive vært for Eurovision Song Contest 2023, har Cardiff byråd, den walisiske regering og Principality Stadium arbejdet på at fastslå om det vil være muligt at sammensætte et bud på at afholde arrangementet i den walisiske hovedstad.

Cardiff har tidligere været værtsby for adskillige store begivenheder, og det fantastiske Principality Stadium ville have været et naturligt samlingspunkt for denne betydelige produktion. Og efter at BBC frigav detaljerede krav for arrangementet gennemførelse, stod det klar at Cardiff ville være en meget stærk kandidat som værtsby.

Desværre har det vist sig, at det ikke vil være muligt at frigive den nødvendige tid i Principality Stadium på grund af allerede planlagte begivenheder. Dette omfatter således EM i kørestols-rugby, ‘The Road to Principality’, og andre store internationale begivenheder.

Efter at Cardiff har trukket sig ud af racet, er sytten byer fortsat med i kampen om at blive værtsby for Eurovision Song Contest 2023.

Fem byer har allerede bekræftet, at de er i fuld gang med at udarbejde det endelige bud på begivenheden, nemlig Aberdeen, Birmingham, Bristol, Glasgow og Liverpool.

Og yderligere har disse 12 byer tidligere udvist interesse, og forventes indenfor de nærmeste uger at meddele, om de vil give et endeligt bud: Belfast, Brighton, Derry, Leeds, London, Manchester, Newcastle, Nottingham, Sheffield, Sunderland og Wolverhampton.

Ifølge bookmakerne er den største skotske by Glasgow fortsat det mest realistiske bud på en værtsby for Eurovision Song Contest 2023, men også Birmingham anses som et kvalificeret bud på en potentiel værtsby.

Opdateret den 8. august
Den 12. august vil BBC/EBU, baseret på en gennemgang af de interesserede byer og deres bud, frigive en shortlist over byer, der fortsat er med i kampen om at blive valgt som værtsby. EBU forventer herefter, at de sammen med BBC vil have en værtsby klar i løbet af september/oktober måned.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 28.9.2022