Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
BBC/EBU annoncerer liste over potentielle værtsbyer til Eurovision Song Contest 2023 på fredag

Sytten byer er fortsat med i racet om at være værtsby for Eurovision 2023
BBC annoncerer liste over potentielle værtsbyer på fredag


Dato: 8. august 2022
Kilde: eurovision.tv
Efter at Cardiff i sidste uge trak sig ud af racet om at blive værtsby for Eurovision Song Contest 2023, er sytten britiske byer fortsat med i dysten. BBC har frigivet en liste over krav, som en potentiel værtsby må opfylde, og forventer at udarbejde og frigive en såkaldt shortlist over mulige værtsbyer på fredag.

I forbindelse med valget af værtsby for Eurovision Song Contest 2023, som skal afholdes i Storbritannien, har BBC nu præciseret hvordan processen bliver og hvilke krav, der er for potentielle værtsbyer. Potentielle kandidater må leve op til et sæt af minimumskrav i forhold til kapacitet, evne til samt erfaring med at afholde et event af denne størrelse og kompleksitet.

Se FAQ fra BBC her...

Her henvises til sidste års krav, som omfattede et venue med plads til minimum 10.000 tilskuere samt pressecenter, inden for rækkevidde af en international lufthavn og med rigelige hotelovernatningsmuligheder.

Processen vil blive gennemført i to trin, hvor første trin er at udarbejde en såkaldt 'shortlist' over interesserede byer, der umiddelbart bedst opfylder kravene til en værtsby. Denne liste forventes at foreligge på fredag den 12. august, hvilket betyder at de enkelte byers foreløbige bud skal udarbejdes og indleveres i løbet af de næste par dage.

Efterfølgende vil BBC i samarbejde med EBU gennemgå de endelige bud fra de byer, der fortsat er med i kampen om at blive værtsby ved Eurovision Song Contest 2023.

BBC forventer herefter, at de sammen med EBU vil have en værtsby klar i løbet af september/ oktober måned.

Iflg. bookmakerne er Birmingham et godt bud på en værtsby for Eurovision 2023. Det samme er GlasgowLinks: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 28.9.2022