Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Leeds er fortsat med i kampen om at blive værtsby for Eurovision Song Contest 2023

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle eller Sheffield
BBC 'shortlist': Syv byer fortsat med i dysten om værtsby 2023


Dato: 12. august 2022
Kilde: eurovision.tv
Kampen om at blive værtsby for Eurovision Song Contest 2023 spidser til; oprindelig var 19 byer med i racet, heraf er syv byer fortsat med i henhold til den 'shortlist' som BBC i dag offentliggjorde: Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle og Sheffield

Siden det lå fast, at den 67. udgave af Eurovision Song Contest skulle afvikles i Storbritannien i 2023, har i alt 19 britiske byer udtrykt interesse for at blive værtsby for verdens største musikkonkurrence.

EBU og BBC har fastlagt en række krav til f.eks. infrastruktur som en værtsby skal kunne opfylde: en arena med plads til ca. 10.000 publikummer, en international lufthavn i nærheden, et effektivt kollektivt transportsystem (tog, busser etc.), faciliteter til presserum, Eurovision Village, Euroclub etc. samt hotelkapacitet til de ca. 40 deltagerlandes delegationer og mange tusind fans.

I løbet af den forgangne uge har en håndfuld byer trukket deres kandidatur tilbage, så tretten var tilbage, der havde indleveret et endeligt bud. Se en samlet liste her...

Nu har BBC og EBU så indsnævret feltet yderligere, da de i dag offentliggjorde en såkaldt 'shortlist' over syv byer, der kappes om at være vært for Eurovision Song Contest 2023. De syv potentielle værtsbyer er:

Birmingham
Glasgow
Leeds
Liverpool
Manchester
Newcastle
Sheffield

Det bemærkes at den engelske hovedstad London er ude af racet. Det bliver altså ikke London for femte gang. Også det nordirske bud på en værtsby, Belfast, er elimineret, og da det walisiske bud Cardiff tidligere trak sig ligger buddet altså mellem den største skotske by, Glasgow, og seks forskellige engelske byer.

I de kommende måneder vil BBC og EBU sammen med de potentielle værtsbyer gennemgå de officielle bud og indhente yderligere oplysninger i bestræbelserne på at finde den by eller region, der allerbedst opfylder de krav, der skal stilles til en værtsby for Eurovision Song Contest. Beslutningen forventes at blive taget i løbet af efteråret.

Uanset hvilken by der ender som værtsby, vil der udestå en opgave med at aflyse eller flytte andre begivenheder, der allerede er aftalt i de forskellige arenaer. For at afvikle Eurovision kræves der nemlig, at arenaen er ledig i mindst 2 måneder, for at opbygge scene og tid til tekniske lydprøver, inden de i alt ni shows afvikles i den sidste uge.

Det bliver niende gang at Storbritannien er vært for Eurovision Song Contest. Tidligere er Eurovision i Storbritannien afholdt med følgende værtsbyer:

 • 1960 – London
 • 1963 – London
 • 1968 – London
 • 1972 – Edinburgh
 • 1974 – Brighton
 • 1977 – London
 • 1981 – Harrogate
 • 1998 – Birmingham


 • Links: Eurovision Song Contest

  Opdateret d. 28.9.2022