Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Laura Tesoro vandt den seneste udgave af Eurosong i 2016

VRT afslører detaljer om hvordan de finder det belgiske bidrag til Eurovision 2023
Belgien afholder national finale for første gang siden 2016


Dato: 23. august 2022
Kilde: eurovoix.com
Belgien vil i 2023 for første gang siden 2016 afholde en national finale for at finde deres bidrag til Eurovision Song Contest. Eurosong vil tilsyneladende blive afholdt over en periode på 5 til 7 uger. Programmet sendes på Één med Peter Van de Veire som vært.

I Belgien går det på skift mellem flamske VRT og wallonske RTBF at finde frem til deres bidrag til Eurovision Song Contest. Efter at RTBF i 2022 internt valgt Jérémie Makiese og sangen Miss You, er turen i 2023 kommet til VRT, der har løftet sløret for nogle få detaljer i processen.

For første gang siden 2016 vil det belgiske bidrag ikke blive valgt internt i enten VRT eller RTBF. I stedet vil man vende tilbage til det lokale belgiske grandprix, der går under betegnelsen Eurosong. Programmet blev afholdt første gang helt tilbage i 1958, og det bliver i 2023 den 44. udgave, der skal finde det belgiske Eurovision bidrag.

Afsløringerne omkring Eurosong 2023 kom i lørdags i programmet 'Zomerhit', hvor værten Peter Van de Veire, der normalt optræder som VRT's Eurovision kommentator, fortalte at Belgien for første gang siden Laura Tesoro vandt Eurosong 2016 med sangen "What's the Pressure", vil afholde en national finale. Det vil blive en event, der strækker sig over fem til syv uger, og Peter Van de Veire vil selv påtage sig værtsrollen.

VRT håber at kunne tiltrække velkendte artister til at deltage i udvælgelsen. Det rygtes at VRT har en ønskeliste, der blandt andre inkluderer The Starlings, Camille, Natalia, Regi, Laura Tesoro og Niels Destadsbader.

Adskillige af disse navne har tidligere tilknytninger til Eurovision. Tom Dice, den ene halvdel af Starlings, repræsenterede således Belgien i 2010 med “Me and My Guitar”. Natalia belv nummer to i Eurosong 2004 med “Higher than the Sun”. Laura Tesoro var den seneske belgiske repræsentant, der blev valgt gennem en national finale, da hun repræsenterede Belgien i 2016 med “What’s the Pressure”.

Flere detaljer om Eurosong 2023 forventes i løbet af efteråret.

Belgien i Eurovision Song Contest
Belgien deltog førte gang i debut-året 1956 og har i alt været med 63 gange. De har vundet konkurrencen en enkelt gang, nemlig da den dengang kun 13-årige Sandra Kim i 1986 triumferede med 'J'Aime La Vie'. Derudover er det blevet til to andenpladser.

De sidste ti år har Belgien nået finalen seks gange; senest i Torino blev det til en 19. plads i finalen for Jérémie Makiese med sangen Miss You.

Se alle Belgiens bidrag gennem tiderne her...Links: Belgien

Opdateret d. 28.9.2022