Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Hvilke lande deltager i Eurovision Song Contest 2023?

15. september er der frist for foreløbig tilmelding til Eurovision Song Contest 2023
Hvor mange lande vil deltage i Eurovision i Storbritannien?


Dato: 12. september 2022
Kilde: esctoday.com
Storbritannien er i gang med de første forberedelser til afholdelse af Eurovision Song Contest for niende gang. Men hvor mange nationer kan de regne med at skulle skaffe plads til? Fristen for den foreløbige tilmelding nærmer sig, samtidig med at BBC og EBU nærmer sig en afgørelse af i hvilken britisk by verdens største musikkonkurrence skal afholdes.

På nuværende tidspunkt har 31 lande givet deres foreløbige tilsagn om at ville deltage i Eurovision 2023, og det endelige antal forventes at lande på maksimalt 40, når fristen for det foreløbige tilsagn udløber den 15. september. Herefter har landene frist indtil den 11. oktober til at give endeligt tilsagn.

Du kan se en liste over de lande, der har givet foreløbigt tilsagn her...

Følgende ni lande kan også tænkes at deltage, men har endnu ikke givet deres officielle tilsagn: Armenien, Azerbaijan, Bulgarien, Kroatien, Moldova, Montenegro, Nord Makedonien, Slovenien og Tjekkiet.

Tre lande, der tidligere har været trofaste deltagere, har ikke deltaget de seneste år, og forventes heller ikke at dukke op i Storbritannien i 2023; det er Tyrkiet, Bosnien-Herzegovia og Ungarn.

Rusland og Belarus er begge blevet udelukket for deltagelse

Hvilken britisk by bliver værtsby?
Efter at omkring 20 britiske byer oprindelig havde vist interesse i at være vært ved Eurovision 2023, offentliggjorde BBC og EBU den 12. august en såkaldt shortlist over de byer, der fortsat var med i racet, nemlig: Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle og Sheffield. Disse byer havde derefter frist til den 8. september til at udvikle og indlevere et mere detaljeret bud til arrangørerne.

Den udvalgte værtsby forventes at foreligge i løbet af oktober måned.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 28.9.2022