Junior Eurovision 2022 - Nyhed
..Zlata Dzyunka vil repræsentere Ukraine i Junior Eurovision 2022

Zlata Dzyunka klar for Ukraine i årets Junior Eurovision


Dato: 19. september 2022
Kilde: eurovoix.com
Zlata Dzyunka har netop i en dyst mod fire andre unge artister vundet den ukrainske nationaler finale for Junior Eurovision 2022 og vil dermed repræsentere sit land den 11. december i Yerevan. Hun vil synge sangen “Nezlamna”.

Der deltog i alt fem bidrag i den ukrainske nationale finale for Junior Eurovision, der havde Timur Miroshnychenko som vært. Timur var en af værterne ved Eurovision 2017, ligesom han var vært ved Junior Eurovision i både 2009 og 2013.

De fem bidrag var:

 • Sofia Artemenko & DJ Polinka – “Zamovlyannya”
 • Zlata Dzyunka – “Nezlamna”
 • Elizaveta Petruk – “Pisnya pro Lelechat”
 • Darya Rebrova – “Paporoti kvitka”
 • Diana Stasiuk – “We are the Future”
 • I en afstemning, der både omfattede en professionel jury og stemmer fra de ukrainske tv-seere, landede Zlata på en delt førsteplads med Sofia Artemenko, da de begge fik ni points. Det blev så op til juryen at vælge den ukrainske artist, og de foretak altså Zlata og Nezlamna, der betyder 'Ubrydelig'.

  13 årige Zlata Dzyunka bliver dermed den femte unge artist til at gøre sin entré på listen over artister i Junior Eurovision Song Contest 2022. Den unge artist bor i den ukrainske by Rava-Ruska. Hun har tidligere deltaget i og vundet en lang række konkurrencer og festivaler, herunder Prague Art Festival (Tjekkiet), Zvaigzdziu sonata 2022 (Litauen) og Vistula Sounds 2022 (Polen).

  Se alle bidrag her...

  Ukraine Junior Eurovision 2022  Opdateret d. 27.9.2022