Junior Eurovision 2022 - Nyhed
..'Spin the Magic'! Velkommen til Junior Eurovision Song Contest 2022

16 lande har meldt deres ankomst til Junior Eurovision 2022


Dato: 26. september 2022
Kilde: junioreurovision.tv
Det er i dag blevet bekræftet, at 16 lande vil konkurrere i den kommende udgave af Junior Eurovision Song Contest. Det foregår den 11. december 2022 i Armeniens hovedstad Yerevan.

Det er et fald på tre lande i forhold til sidste år, hvor 19 lande deltog da konkurrencen blev afholdt i byernes by Paris.

Blandt de deltagende lande finder vi Storbritannien, der ikke har deltaget siden 2005. Tidligere har Wales deltaget i 2018 og 2019, men nu er det forenede kongerige altså tilbage.

Tyskland, Bulgarien, Azerbaijan og Rusland, der alle var tilstede ved sidste års konkurrence i Frankrig, vil ikke optræde i dette års udgave af Junior Eurovision.

Du kan se en liste med flere detaljer om de 16 deltagende lande og deres bidrag her...

Martin Österdahl, der er executive supervisor for Junior Eurovision Song Contest, havde følgende at sige omkring deltagerantallet:

"Vi er vældig glade for at byde velkommen til unge talentfulde artister fra 16 lande, der kommer til Yerevan for at dyste i den 20. udgave af Junior Eurovision Song Contest. Det bliver spændende at vende tilbage til Armeniens hovedstad efter 11 år; og vi er ekstra glade for at byde Storbritannien velkommen tilbage til konkurrencen, da de samtidig vil være vært ved Eurovision 2023."

Spin the Magic
Den armenske tv station AMPTV, der sammen med EBU er arrangør af årets konkurrence, har samtidig afsløret temaet for den 20. udgave af Junior Eurovision, nemlig: 'Spin The Magic'! Symboliseret ved den roterende top, som nogle af de ældre måske husker som et adspredende stykke legetøj fra 'fortiden'.

Junior Eurovision 2022 afholdes i YerevanOpdateret d. 27.9.2022