Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Andrew Lambrou vil repræsentere Cypern i Eurovision Song Contest 2023

Cypern har valgt deres artist til Eurovision Song Contest 2023
Cypern: Andrew Lambrou vil flyve fra Australien til Liverpool


Dato: 17. oktober 2022
Kilde: esctoday.com
Cypriotiske CyBC har endnu engang valgt at lede efter deres Eurovision bidrag internt i samarbejde med Panic Record. Og denne gang har de været langt væk, idet de har fundet deres artist i Sydney i Australien.

Det bliver en australsk artist af cypriotisk oprindelse, der i 2023 skal repræsentere den cypriotiske ø-stat i Eurovision Song Contest. Navnet er Andrew Lambrou, og han er ikke ubekendt med Eurovision, idet han sidste år forsøgte sig i det australske grandprix 'Australia Decides 2022', hvor han dog ikke kunne blande sig i topstriden med sit bidrag Electrify.

Den cypriotiske tv station CyBC har endnu engang valgt at lede efter deres Eurovision bidrag internt, og igen i samarbejde med Panic Record Greece som det har været tilfældet de seneste to år. Og de har altså gravet en australsk artist frem, i samarbejde med City Records Australia. Andrew bliver repræsenteret af det New York baserede Saiko Management.

Andrews Eurovision 2023 bidrag bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Den 24-årige Lambrou er født og opvokset i Sydney, og han opdagede allerede som 5-årig sin passion for musik. Han startede på AMS musikskole, hvor han lærte at spille klaver, og senere gik han på LaVoce sangskole, hvor han udviklede sin sangstemme. Han begyndte at uploade små clips på Instagram og senere YouTube, hvilket gav ham flere tusind følgere.

I 2015 deltog han i X Factor Australia, hvor han nåede frem til top 20. Samme år indgik han en aftale med Sony ATV, og hans debut single Throne udkom i 2021. I 2022 blev han så udvalgt til at deltage i det lokale australske grandprix 'Australia Decides', hvor han blev nummer 7 med sangen Electrify.

Cypern i Eurovision Song Contest
Cypern debuterede i Eurovision Song Contest i 1981 med en sjetteplads til gruppen Island og sangen 'Monica'. Siden er det blevet til i alt 38 forsøg på Eurovision-scenen med en andenplads i 2018 til Eleni Foureira og Fuego som bedste resultat. Cypern er det land der har deltaget flest gange i Eurovision uden at vinde.

Senest blev det ikke til en plads i finalen for Andromache og nummeret Ela, der skuffende måtte nøjes med en 12. plads i den anden semifinale.

Se alle Cyperns bidrag gennem tiderne her...Links: Cypern

Opdateret d. 18.10.2022