Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Trofæet som deltagerne i Benidorm Fest kæmper om

RTVE har løftet sløret for titlerne på de sange der deltager i Benidorm Fest 2023.
Benidorm Fest 2023: Årets 18 spanske sangtitler er afsløret


Dato: 3. november 2022
Kilde: eurovoix.com
Bare en uge efter at de 18 deltagere i Benidorm Fest 2023 blev afsløret, har den spanske tv station RTVE løftet sløret for titlerne på de sange der deltager i Benidorm Fest 2023. Der afvikles to semifinaler inden finalen den 4. februar.

Onsdag blev der sat titler på de 18 sange, der i Benidorm Fest 2023 skal dyste om at repræsentere Spanien i Eurovision Song Contest 2023. Benidorm Fest afvikles i januar og februar måned med to semifinaler inden den store gala finale den 4. februar i Palacio de Deportes L'Illa i Benidorm.

Agoney – “Quiero arder”
E’Femme – “Uff!”
Fusa Nocta – “Mi familia”
Blanca Paloma – “Eaea”
Aritz Arén – “Flamenco”
Rakky – “Tracción”
Alfred García – “Desde que tú estás”
Sofía Martín – “Tuki”
Alice Wonder – “Yo quisiera”
Famous – “La Lola”
Megara – “Arcadia”
Vicco – “Nochentera”
Twin Melody – “Sayonara”
José Otero – “Invierno en Marte”
Karmento – “Quiero y duelo”
Sharonne – “Aire”
Meler – “No nos moverán”
Siderland – “Que esclati tot”
Du kan høre alle 18 bidrag her... Siderland’s sang er med catalansk tekst, hvilket er første gang at en sang i en spansk national finale bliver fremført alene med tekst på catalansk. Catalansk-Valenciansk er et romansk sprog som tales af omkring 11,5 millioner i dele af Spanien, Frankrig, Italien og Andorra. I Andorra er catalansk det officielle sprog. Derudover i henholdsvis den spanske provins Catalonien hvor Barcelona er hovedstad (her er det sammen med spansk officielt sprog) samt i den spanske region Valencia.

De tre live shows i Benidorm Fest vil være med sangeren Mónica Naranjo som vært. Mónica begyndt sin kariere i 1994 og har siden opnået stor succes i både Spanien og Latinamerika; specielt med hendes 2000 hit single “Sobreviviré”. Hun optrådte i 2014 som dommer i det års spanske udtagelseskonkurrence.

29. januar – Åbningsceremoni
31. januar – SemiFinale 1
2. februar – SemiFinale 2
4. februar – Grand Final

Afstemningerne i de tre shows bliver afviklet efter samme procedure som i 2022. I alle tre shows vil resultatet blive afgjort af en professional jury (50%), en demoskopisk jury (25%) og tele-stemmer (25%). Den professionelle jury bestå af spanske og internationale musik-koryfæer. Foreløbie navne er Nacho Cano (jury-formand) og Christer Björkman.

Spanien i Eurovision Song Contest
Spanien har været med i Eurovision Song Contest i alt 61 gange siden debuten i 1961.

Det er blevet til to sejre, i 1968 og 1969, men i de seneste 10 år havde det været småt med top-placeringer - to tiendepladser i henholdsvis 2012 og 2014 var de bedste resultater - indtil Chanel rettede op på renoméet i 2022 med sangen SloMo, der endte på en samlet tredjeplads.

Se alle Spaniens bidrag gennem tiderne her...

Deltagerne i Benidorm Fest 2023Links: Spanien

Opdateret d. 19.12.2022