Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Arbana Osmani bliver vært for Festivali i Këngës 2022

Arbana Osmani bliver vært for Festivali i Këngës 2022, der afholdes over fire dage
Albanien: Festivali i Këngës finale torsdag den 22. december


Dato: 13. november 2022
Kilde: escbubble.com
Et par uger efter, at RTSH afslørede listen over deltagerne i den 61. udgave af Festivali i Këngës, er andre detaljer allerede blevet bekræftet. Festivalen afholdes over fire dage i december måned, og Arbana Osmani er udpeget som vært for programmet.

Den kendte albanske tv vært Arbana Osmani har bekræftet, at Festivali i Këngës i år vil blive afviklet under hendes ledelse. Det meddeler hun via et opslag på sin Instagram-konto. Og i samme opslag bekræfter hun, at festivalen finder sted over fire dage i julemåneden, med finale torsdag den 22. december.

Arbana angav også, at hun arbejder på dette projekt sammen med kunstneren Boyken Lako, Save Saracin og Eraldo Rejon samt instruktøren, som også er hendes partner, Eduart Grishaj.

Se opslaget her...

Læs også: Deltagerne i Festivali i Këngës 61 blev afsløret torsdag aften

RTSH har endvidere afsløret, at for allerførste gang vil den albanske repræsentant for Albanien til Eurovision Song Contest blive valgt alene via tv seernes stemmer. En jury vil stemme om vinderen af festivalen, men juryens stemmer vil ikke indgå i valget af den artist, der vil rejse til Liverpool i maj måned næste år.

Albanien i Eurovision Song Contest
Albanien har deltaget i Eurovision Song Contest hvert år siden debuten i 2004, hvor Anjeza Shahini blev en flot nummer syv med 'The Image Of You'. Eurovision 2023 i Liverpool bliver således 19. gang at Albanien stiller op. Deres bedste resultat opnåede de i 2012, hvor Rona Nishliu fik en velfortjent femteplads med bidraget 'Suus'.

Senest lykkedes det ikke for Ronela Hajati at sikre sig en finaleplads i Torino, da hendes sang Sekret blev nummer 12 i semifinalen.

Se alle Albaniens bidrag gennem tiderne her...

Ronela Hajati for Albanien i Eurovision Song Contest 2022Links: Albanien

Opdateret d. 13.11.2022