Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Enisa repræsenterede New York i American Song Contest 2022

Før aflysning af deltagelse: ENISA var i forhandlinger med RCTG om Eurovision
Dette ville være Montenegros bidrag for Eurovision 2023!


Dato: 21. november 2022
Kilde: eurovoix.com
ENISA har afsløret titlen og en lille bid af den sang, hun håbede hun skulle repræsentere Montenegro med i Eurovision 2023. Titlen er ‘Olé’ og du kan høre et lille klip på Twitter.

Det er almindelig kendt, at Montenegro havde planer om at lade den amerikanske sanger ENISA (Enisa Nikaj), med rødder i Albanien og Montenegro, deltage i Eurovision 2023. ENISA har nu afsløret, med et lydklip på Instagram og Twitter, at hendes foreslåede sang til Eurovision 2023 havde titlen ‘Olé’.

Læs også: RTCG: Montenegro konkurrerer ikke i Liverpool i maj måned

ENISA afslørede at hun var i seriøse forhandlinger om at repræsentere den tidligere jugoslaviske republik, inden den montenegrinske tv station RCTG besluttede af økonomiske årsager at landet ikke kunne deltage i den 67. udgave af Eurovision Song Contest.

Klik på billedet for at høre klippet:

ENISA deltog tidligere på året i den allerførste udgave af American Song Contest, hvor hun repræsenterede staten New York med sangen Green Light, som hun selv havde skrevet sammen med Cameron Warren. Bidraget kvalificerede sig til semifinalen, der dog blev endestationen for den 26 årige sanger.

Læs også: ENISA fra New York snuppede det andet af to wildcards

Montenegro i Eurovision Song Contest
Montenegro deltog som en del af Serbien-Montenegro i 2004 og 2005, men debuterede som selvstændig nation i Eurovision Song Contest i 2007 og har i alt deltaget som selvstændig nation tolv gange. Bedste placering er en 13. plads i 2015 til Knez og sangen 'Adio'.

Senest Montenegro deltog var i Torino i 2022, hvor det blev til en 17. plads i semifinalen til Vladana og nummeret 'Breathe'. Montenegro deltager ikke i Liverpool 2023.

Se alle Montenegros bidrag gennem tiderne her...Links: Montenegro

Opdateret d. 21.11.2022