Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
La Zarra vil repræsentere Frankrig ved Eurovision Song Contest 2023

Trods intentioner om det modsatte har Frankrig valgt sin Eurovision artist internt
La Zarra vil repræsentere Frankrig i Liverpool i maj måned


Dato: 12. januar 2023
Kilde: eurovisionworld.com
Tilbage i august måned blev det kraftigt indikeret, at Eurovision France, c'est vous qui décidez! igen i år ville blive anvendt til at finde det franske bidrag til Eurovision 2023. Men siden da har der været tavshed fra den franske tv station

I dag kom så nyheden om, at France Télévisions har valgt at udpege deres artist og sang internt. Og valget er faldet på: La Zarra.

Hendes sang til Eurovision 2023 er endnu ikke frigivet, i mellemtiden kan vi kigge på et af hendes tidligere hits.


La Zarra - "Tu t’en iras" (ikke hendes Eurovision bidrag)

La Zarra
Fatima Zahra Hafdi, kendt under sit scenenavn La Zarra, er en 25 årig canadisk-marokkansk sangerinde fra Longueuil (en sydlig forstad til Montréal). Hun er uddannet frisør, men har skrevet pladekontrakt med Universal Music Canada og Polydor France, og hendes debut album Traîtrise (Forræderi) blev udgivet den 3. december 2021.

Hendes musik er en blanding af fransk pop og storby musik, og hun blev godt kendt i 2016 gennem et samarbejde med Niro. Hun var nomineret som bedste fransktalende artist ved NRJ Music Awards 2021.

I 2021 udgav hun sangen "Tu t’en iras" med en musikvideo der blev vældig populær på YouTube, med næsten en million visninger på bare to uger. Mange noterede sig ankomsten af La Zarra på den internationale musikscene. Hun deltog således i castingen for den franske nationale finale i 2021, men dog uden succes.

Den parisiske artist siger:

‘Jeg er stolt af at have fået chancen for at optræde med min musik for millioner af tv-seere over hele verden. Jeg er en stor beundrer af smukke franske stemmer som Edith Piaf, Barbara, Dalida, men også Céline Dion, og jeg er vældig spændt på at lade alle europærer opdage min sang, som jeg håber også vil blive deres.

Jeg er meget beæret over at repræsentere Frankrig i Eurovision, den mest ikoniske musik konkurrence i verden.’

Den franske delegationleder Ms. Alexandra Redde Amiel udtaler:

‘Fra vores første møde var vi indtaget af hende. Hvilken ære at byde velkommen til sådan en stor artist i vores Eurovision familie! Mystisk, inspirerende, karasmatisk - La Zarra er en kvinde og en moderne artist med 'en chic fransk signatur.

Hun har en stemme der fører os gennem tid og sted igennem flere æraer, fra Barbara gennem Brel eller Dalida tilbage til Marylin Monroe. La Zarra er en ikonisk artist, der vil forsvare de franske farver i Liverpool i maj 2023, under der største sang konkurrence i verden.’

Frankrig i Eurovision Song Contest
Frankrig var med lige fra starten i 1956 og har deltaget 62 gange. Det er blevet til hele fem førstepladser, men den seneste daterer sig tilbage til 1977, hvor Marie Myriam vandt med L'oiseau Et L'Enfant. Der er ingen tvivl om at den franske nation tørster efter sejr nummer seks.

De senere år er det blevet til en række kedelige placeringer i den nederste halvdel af feltet, indtil Amir i 2016 sørgede for en flot sjetteplads til Frankrig med sangen J'ai Cherché. Og endnu bedre blev det forrige år i Rotterdam, hvor Barbara Pravi fik en andenplads med sangen Voila.

Senest blev det dog til en sørgelig 24. plads i Torino til Alvan & Ahez med sangen Fuleen.

Se alle Frankrigs bidrag gennem tiderne her...Links: Frankrig

Opdateret d. 14.1.2023