Melodi Grand Prix 2023 - Nyheder
Hvem skal afløse REDDI som Danmarks repræsentant ved Eurovision?

Hvem skal efterfølge REDDI og synge for Danmark i maj måned?
DR afslører torsdag de otte bidrag til Melodi Grand Prix 2023


Dato: 18. januar 2023
Kilde: dr.dk/grandprix
Otte splinternye danske bidrag, der den 11. februar skal dyste om retten til at forsvare de rød-hvide farver i Eurovision Song Contest 2023, bliver afsløret torsdag, når DR har indbudt det samlede danske musik-pressekorps til pressemøde i DR Koncerthusets Foyer kl. 9:30 med radioværterne Line Kirsten og Anders Ugilt som værter..

DR åbnede for indsendelse af bidrag til årets danske Melodi Grand Prix i september måned, og sidste frist for indsendelse af sange via DR's hjemmeside var den 28. oktober. Efterfølgende har DR arbejdet hårdt for at finde de helt rigtige bidrag, der skal kunne rette lidt op på det danske renomé, efter at Danmark ikke har kvalificeret sig til finalen i Eurovision siden 2019 (Leonora: Love Is Forever).

Resultatet af disse anstrengelser får vi så afsløret torsdag formiddag.

Læs også: DR åbner for indsendelse af bidrag til Melodi Grand Prix 2023

Traditionen tro har de danske fansider gravet dybt i oplysninger på danske sangskrivere og artisters hjemmesider, for at finde hints om hvordan startfeltet kan være sammensat. Har en artist f.eks. hintet om spændende nyheder på vej, eller måske aflyst andre aftaler i morgen formiddag? Har nogle måske ryddet kalenderen omkring den 11. februar?

På den måde har vores kolleger på 'Good Evening Europe' f.eks. fundet frem til navne som maia maia, Thomas Buttenschøn, GRETA, GIMI og EYJAA, Kattelicious, Frederik Leopold, Nanna Bottos, Bryan Rice samt den tidligere X Factor-vinder Linda Andrews, der tidligere har meddelt, at hun har sendt 3 sange ind til Dansk Melodi Grand Prix.

Spændende at se i morgen om nogen af disse navne har fundet vej til listen med de otte grandprix-bidrag, enten som artister eller sangskrivere.

P.S.
Her onsdag formiddag har en twitter-bruger ved navn Crystall Ball ESC hintet en liste på otte navne, der blandt andre indeholder en række af de ovennævnte navne, som f.eks. EYJAA, maia maia og Frederik Leopold. Denne twitter-bruger har tidligere været ude med gode gæt omkring f.eks. Melodifestivalen, men har også taget grueligt galt med andre som f.eks de serbiske deltagere.

I morgen bliver vi allesammen så meget klogere :-)


Opdateret d. 19.1.2023