Melodi Grand Prix 2023 - Nyheder
Reiley i fare for diskvalifikation i dansk Melodi Grand Prix 2023


Reiley i fare for diskvalifikation fra Dansk Melodi Grand Prix


Dato: 23. januar 2023
Kilde: dr.dk/grandprix
Flere udenlandske fan-medier rapporterer, at artisten Reiley, der torsdag blev afsløret som én af deltagerne i dansk Melodi Grand Prix 2023, skulle være i fare for at blive diskvalificeret fra konkurrencen.

Ifølge flere udenlandske fan-medier skyldes det, at Reiley skulle have afsløret på Instagram, at han tidligere har spillet sit bidrag “Breaking My Heart” under en Slow Life Slow Live festival i Seoul, South Korea sidste efterår. Dette ville i så fald være et brud på de eksisterende regler om dansk Melodi Grand Prix 2023, hvor det slås fast at de deltagende sange ikke må være spillet eller frigivet offentligt før konkurrencen uden DR's tilladelse.

Ifølge de selvsamme medier skulle Ekstra Bladet have kontaktet DR, der udtaler at de er i gang med at undersøge sagen. Hvis DR beslutter, at den offentlige fremførelse af sangen “Brekaing My Heart” har givet sangen en konkurrencemassig fordel i forhold til de øvrige bidrag, vil Reiley blive diskvalificeret.

Læs også: DR afslørede torsdag de otte bidrag til Melodi Grand Prix 2023

Reiley's bidrag er skrevet af Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Rani Petersen og Sivert Hjeltnes Hagtvet.

Flere såkaldte 'eksperter', som jeg har talt med, mener at det hele er en storm i et glas vand. "Blot endnu et dumt forsøg på at lave en historie og typisk click bait. Så kan man jo altid forsøge at få nogle fans med på vognen?? Nogle gange bliver jeg bare træt! At en sang har været spillet ved en koncert i Asien i oktober 22 skævvrider vist ikke just konkurrencen i DMGP"

Senere kom da også denne overskrift fra Ekstra Bladet: "DR bøjer reglerne: Freder Grand Prix-favorit". Og EB supplerer med denne mail fra den programansvarlig for Dansk Melodi Grand Prix Erik Struve Hansen, der er nået frem til denne afgørelse:

"Artisten overholder EBU’s retningslinjer for eventuel deltagelse i Eurovision. Som det fremgår af DR’s egne retningslinjer, er tilfælde som denne en vurderingssag. På baggrund af de givne omstændigheder omkring den enkelte afspilning af nummeret til en koncert i Sydkorea i oktober vurderer DR ikke, at artisten har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til et dansk publikum og deltagelse i DMGP", skriver han i en mail til Ekstra Bladet.


Opdateret d. 24.1.2023