Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Otte artister i Georgien er stadig med i kampen om billetten til Liverpool

Hvem skal repræsentere Georgien i Eurovision 2023 i Liverpool?
Otte artister klar til årets finale i The Voice Georgien


Dato: 27. januar 2023
Kilde: esctoday.com
I Georgien nærmer man sig en afgørelse i at finde deres Eurovision artist 2023. Næste torsdag er der finale i den femte udgave af 'The Voice Georgia', og vinderen vil repræsentere den kaukasiske stat i den 67. udgave af Eurovision Song Contest. Sangen findes på et senere tidspunkt.

Toogtredive artister var med, da TV1 i Georgien den 8. december afviklede det første show i The Voice Georgien. Torsdag var feltet i semifinalen på 16 håbefulde artister, og nu kan otte af disse se frem til at deltage i finalen næste torsdag.

En af de otte finalister, Iru Khechanovi fremfører Rise like a phoenix

I semifinalen kom alle 16 resterende artister i spil; via tv-seernes stemmer gik fire artister direkte videre til næste torsdags finale, mens det var op til de fire coashes at finde yderligere én artist fra hver deres team. De otte finalister blev:

Team Dato: Iru Khechanov og Tako Kakalashvili
Team David: Giorgi Dataishvili og Kakha Aslamazashvili
Team Sopho: Lika Siradze og Tina Datikashvili
Team Stephane: Likuna Tutisani og Anka Tatarashvili

Læs også: Fire artister elimineret i første liveshow i The Voice Georgia

Finalen afvikles næste torsdag kl. 19:00

Georgien i Eurovision Song Contest
Georgien debuterede i Eurovision Song Contest i 2007, hvor Sopho Kalvashi blev nummer 12 i finalen med 97 points. Landet har har to niendepladser i 2010 og 2011 som bedste resultater.

Efter fire forsøg i træk, hvor det ikke er lykkedes for Georgien at kvalificere sig til finalen, var der endelig lidt succes i 2022, hvor Circus Mircus med Lock Me In blev nummer 18 i finalen.

Siden debuten har Georgien deltaget hvert eneste år - bortset fra 2009. Dette år havde Georgien valgt Stephane & 3G og sangen 'We don't wanna Put In'. På grund af en politisk tekst om konflikten med Rusland bad EBU Georgien om at skrive en ny sangtekst, men det nægtede man og blev derfor væk.

Se alle Georgiens bidrag gennem tiderne her...Links: Georgien

Opdateret d. 27.1.2023